τονίζοντας ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός για τον κορωνοϊό, σημειώνοντας πως η συμπεριφορά των πολιτών καθορίζει την πορεία της επιδημίας.
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος τώρα είναι ο εφησυχασμός. Αν εφησυχάσουμε θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Δεν έφυγε ο ιός. Είναι στην κοινωνία μας. Θα είναι μαζί μας για τα επόμενα 1-1,5 χρόνια και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν. Εάν κάνουμε λάθη θα επιστρέψει. Η συμπεριφορά των πολιτών είναι ο κυριότερος παράγων που είτε κρατά την επιδημία σε καταστολή είτε σε επαναφορά» υπογράμμισε με νόημα.
«Ας κοιτάξει τις ΗΠΑ και την Αγγλία που πεθαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι όποιος δεν είναι προσεκτικός. Το ότι το αποφύγαμε έγκυρα τέτοιες καταστάσεις λόγω της λήψης μέτρων, δε σημαίνει ότι παύει να είναι επικίνδυνος ο ιός» πρόσθεσε σχετικά.
Παράλληλα, ανέφερε ότι θα υπάρξουν και εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού, λόγω της τουριστικής έλευσης στη χώρα μας. «Είναι ένα ρίσκο που αναλάβαμε για να έχουμε οικονομική δραστηριότητα το καλοκαίρι» είπε.
Ωστόσο, συνέχισε, υπάρχει σχέδιο για τη διαχείριση των εισαγόμενων κρουσμάτων, καθώς «στον τουρισμό η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Μπορεί να γίνει ηχνηλάτιση και απομόνωση των κρουσμάτων».
Ως προς αυτό, ο καθηγητής ξεκαθάρισε πως σε όποια χώρα εξαπλώνεται η επιδημία, η τουριστική της αγορά δεν θα ανοίγει. «Προηγείται η δημόσια Υγεία» επισήμανε.
Σε ότι αφορά το άνοιγμα και των Βρεφονηπιακών σταθμών, υποστήριξε ότι πρόκειται για ηλικιακές ομάδες «με μηδαμινό κίνδυνο να πάθουν κάτι από κορωνοϊό», ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν αυστηρές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι νηπιαγωγοί.
«Έπρεπε να ανοίξουν τώρα, γιατί αν δεν άνοιγαν τώρα, θα τους ανοίγαμε τον Σεπτέμβριο» ξεκαθάρισε.
Τέλος, ανέφερε ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται μέσω του νερού, είτε χλωριούχου είτε θαλασσινού.
(Megatv – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πέθανε ο Διονύσης Σαββόπουλος
- Όταν η τέχνη μιμείται τη ζωή: Ο Έρικ Ντέιν θα υποδυθεί έναν ασθενή με ALS, έξι μήνες μετά τη δική του διάγνωση
- Η ειρήνη είναι εύθραυστη! Η περιοχή που μπορεί να δώσει ξαφνικά μεγάλο πόλεμο
- «ΛΟΓΟΣ–LOGOS»: Η Μητρόπολη Ν. Ιωνίας δημιουργεί το πρώτο εργαλείο AI για θέματα πίστεως
- Fedhatta: Στην Αθήνα κορυφαία στελέχη του γερμανικού τουρισμού
- Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε η 27χρονη που προκάλεσε τροχαίο οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης
- Μαύρη Θάλασσα: Η Βουλγαρία θα μετάσχει ενεργά στη δημιουργία κόμβου ασφάλειας
- Ξεκίνησαν γυρίσματα για το “Black Tides”: Τζον Τραβόλτα και Μελίσα Μπαρέρα σε… αγώνα επιβίωσης
- Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Αν συμβεί αυτό τότε ίσως αλλάξουν πολλά πράγματα στην Ευρώπη