• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη: Τι είπε για Πρέσπες και ΔΝΤ- Αποκαλύψεις για τα γλυπτά του Παρθενώνα (upd)

Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη: Τι είπε για Πρέσπες και ΔΝΤ- Αποκαλύψεις για τα γλυπτά του Παρθενώνα (upd)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην ΔΕΘ.

Τα σημεία-κλειδιά που αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, στην σημερινή Συνέντευξη τύπου!

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Κ.Μητσοτάκης, είπε ότι είχε επισημάνει καθ’όλη την διάρκεια της θητείας του στην αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση είχε ακολουθήσει τον δρόμο της υπερφορόλογησης της μεσαίας τάξης. Μάλιστα είπε ότι η κυβερνησή του, αλλάζει τα δεδομένα αφού σταματά την υπεροφορολόγηση.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή ανάπτυξη με κύμα ξένων και εγχώριων επενδύσεων. Είναι μια πολιτική διαφορετική από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο πρωθυπουργός.Στην συνέχεια είπε ότι δεν παρέλαβε ρόδινη κατάσταση στην οικονομία και ότι κατάφερε να φέρει μειώσεις επειδή είχαμε υπεραπόδοση στα έσοδα.Παρακάτω ο Κ.Μητσοτάκης, είπε ότι η Ελλάδα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωζώνης της επόμενης τριετίας και δεν συμμερίζομαι αυτά που λένε ότι έρχεται νέα οικονομική κρίση αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος βελτιώθηκε στην Ελλάδα αλλά όχι στην Ευρώπη. Οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος πρέπει να μειωθούν, είπε.

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Επίσης αναφέρθηκε και στην Απλή Αναλογική, την οποία καταδίκασε και είπε στους πολίτες να σκεφτούν τι θα γινόταν αν ίσχυε (η Απλή Αναλογική).

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ2015

Ο πρόεδρος της ΝΔ, παρακάτω μίλησε για την περίφημη διαπραγμάτευση Τσίπα-Βαρουφάκη με τους δανειστές το 2015.

ΡΥΘΜΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επίσης είπε ότι με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης θα καταστήσουμε το χρέος πιο βιώσιμος. Δύο φορές είπε ότι θα τεθεί το ζήτημα της μείωσης των πλεονασμάτων.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Παρά την ένταση πρόθεσή μου είναι πάντα να συνομιλιών γιατί τότε μπορείς να παρουσιάζεις με σιγουριά τις θέσεις της πατρίδας σου. Σε επίπεδο ευρωπαϊκό ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει τεθεί το ζήτημα των παράνομων γεωτρήσεων στην Κύπρο. Αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό που επηρεάζει ΕΕ-ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Για τις εξεταστικές επιτροπές δήλωσε ότι αυτό είναι θέμα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και όχι της κυβέρνησης.

ΔΕΗ

Το σχέδιο έχει παρουσιαστεί από τον αρμόδιο υπουργό. Είναι γνωστό ότι κάποιοι βαρούσανε καμπανάκι μέσα από την ΔΕΗ. Ναι ενδεχομένως είναι ένα ζήτημα που πρέπει να διερευνηθεί. Αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά την Δικαιοσύνη. Παρακάτω δήλωσε ότι θα συνεισφέρουν από λίγο, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ΔΕΗ. Περιουσιακά στοιχεία που έχουν να κάνουν με το δίκτυο θα πουληθούν. Οι ιδιώτες επενδυτές πρέπει να παίξουν ρόλο.

ΕΚΛΟΓΗ ΠΤΔ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο για ΠΤΔ είπε, ότι αυτό θα το μάθουμε σε 3 μήνες και μας υπενθύμισε ότι μεσολαβεί το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ;

Από το 2021 θα έχουμε δημοσιονομικό χώρο για να αρχίσουμε να μειώνουμε τον φόρο αλληλεγγύης και τον φόρο επιτηδεύματος είπε.Θέλω να κάνω ευχάριστες εκπλήξεις είπε στην συνέχεια και πρόσθεσε ότι αν για κάποιο λόγο υπάρξει υπεραπόδοση στα έσοδα, οι μειώσεις θα γίνουν πιο γρήγορα.

ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Σημείωσε ότι η κατάργηση του ασύλου έφερε ήδη αποτελέσματα και αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιχείρηση που έκανε η ΕΛ.ΑΣ μέσα στην ΑΣΟΕΕ και είπε ότι δεν έχει πρόθεση να στέλνει την αστυνομία στα πανεπιστήμια. Για τα εξάρχεια είπε ότι θα γίνουν κινήσεις για την αναγέννηση της ιστορικής γειτονιάς και σημείωσε ότι η αστυνομία έχει μια πιο έντονη παρουσία και στα Εξάρχεια αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ΠΡΕΣΠΕΣ

Για το ζήτημα των Πρεσπών είπε ότι είναι μια συμφωνία επιζήμια και πρόσθεσε ότι είναι κυρωμένη και ότι δεν αλλάζει κατά το δοκούν. Είπε ότι η Ελλάδα θα κάνει σκληρό έλεγχο για να βλέπει αν τηρούνται τα άρθρα της Συμφωνίας. Παρακάτω μίλησε για την ανάγκη προστασίας της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Τόνισε ότι πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι της επικοινωνίας.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Μίλησε για την κακοδιαχείριση των κονδυλίων στην Μόρια και είπε ότι η Ελλάδα ξεκινάει τις επιστροφές των προσφύγων στην Τουρκία. Τέλος είπε ότι δεν πρέπει να συνεχιστούν οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές και σημείωσε ότι θα κινήσει μια διαδικασία για να προστατευτούν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι.

ΔΑΝΕΙΑ ΔΝΤ

Ναι θα αποπληρώσουμε τα δάνεια του ΔΝΤ, είπε ο Κ.Μητσοτάκης.Παρακάτω τόνισε ότι τα χαμηλά επιτόκια μας επιτρέπουν να δανειζόμαστε με καλύτερους όρους.

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η Αντιπολίτευση θεωρεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να προσφύγει στις…κάλπες. Το τελευταίο πράγμα που έχω στο μυαλό μου είναι οι πρόωρες εκλογές, είπε ο πρωθυπουργός και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Αντιπολίτευση φαίνεται να έχει χάσει τα αβγά και τα πασχάλια».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Κανένα επίδομα δεν θα καταργηθεί, είπε ο Κ.Μητσοτάκης. Για τα εργασιακά είπε ότι στηρίζει την πλήρη απασχόληση.

ΟΑΣΘ

Οι αστικές μεταφορές απελευθερώνονται σύμφωνα με οδηγία της ΕΕ. ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην μίσθωση λεωφορείων ΚΤΕΛ για να έχουν περισσότερα λεωφορεία οι πολίτες της Θεσσαλονίκης. Ήδη αυξήσαμε κατά 102 (λεωφορεία) τον στόλο του ΟΑΣΘ.

ΚΑΥΣΙΜΑ

Έχει ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία να βρούνε λύσεις, είπε ο Κ.Μητσοτάκης και σημείωσε ότι για το ζήτημα του πετρελαίου πρέπει να υπάρξουν τομές ειδικά για τις περιοχές που περνάνε βαρύ χειμώνα. Ξεκάθάρισε όμως ότι για να υπάρξουν ελαφρύνσεις θα πρέπει να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.

ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Ο πρωθυπουργός είπε, ότι η Ελλάδα δεν απεμπολεί την ιδιοκτησία των γλυπτών του Παρθενώνα. Η θέση της Αντιπολίτευσης (του ΣΥΡΙΖΑ) για το θέμα, είναι ίδια με αυτή του βρετανικού μουσείου (που υποστηρίζει ότι του ανήκουν τα γλυπτά), σημείωσε.

Μείνετε συντονισμένοι…

Photo:eurokinissi