με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή με πευκοδάσος, κοντά στη Βουρβουρού της Σιθωνίας Χαλκιδικής.
Ο συλληφθείς φέρεται κατά τον χρόνο εκδήλωσης της πυρκαγιάς να εκτελούσε εργασίες με αγροτικό μηχάνημα- “καταστροφέα” (ξυλείας).
Είχε προηγηθεί η σύλληψη 48χρονου για την προχθεσινή φωτιά στην περιοχή Μεσαίο του δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.
Η συγκεκριμένη πυρκαγιά φέρεται να ξέσπασε κατά την εκτέλεση αγροτικών εργασιών με θεριζοαλωνιστική μηχανή.
Ο 48χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με εντολή της οποίας αφέθηκε ελεύθερος ενόψει διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να περιληφθεί στη δικογραφία η πραγματογνωμοσύνη της πυροσβεστικής για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε η φωτιά.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi