• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συνεχίζεται η μάχη με την φωτιά στην Κορινθία – Ολονύχτια η μάχη των πυροσβεστών, vid

Συνεχίζεται η μάχη με την φωτιά στην Κορινθία – Ολονύχτια η μάχη των πυροσβεστών, vid

Βελτιωμένη κάπως, συγκριτικά με χθες το βράδυ,

είναι η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται για δεύτερο 24ωρο στα Γεράνεια Όρη, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν συνολικά 12 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα που συνδράμουν από αέρος για την κατάσβεση της φωτιάς.

Οι φλόγες συνέχισαν να καίνε τα Γεράνεια όλη τη νύχτα. Έφτασαν ως τα Μέγαρα, όπου έγιναν εκκενώσεις οικισμών, ενώ αναζωπυρώθηκε και το μέτωπο στο Αλεποχώρι.

Οι μεγάλες εστίες της πυρκαγιάς είναι στις περιοχές Χάνι Δερβένι, Αιγερούσες και Ντουράκος, έξω από το Αλεποχώρι, ενώ παραμένει μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς. Οι εστίες της παραμένουν πολλές και ενεργές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις αντιμετωπίζουν δραστικά.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ρίχτηκαν ξανά και τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το έργο της κατάσβεσης είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω του γεγονότος ότι το δάσος που καίγεται είναι συμπαγές και αδιαπέραστο.

Χθες το βράδυ, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ελαιώνα και από καύση υπολειμμάτων και κλαδιών.Οι άνεμοι κόπασαν και είναι πλέον γύρω στα 4 μποφόρ.