• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συνάντηση φορέων για τον τουρισμό κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση φορέων για τον τουρισμό κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη

Οι ενέργειες για να καταστεί η κρουαζιέρα το success story,

Οι ενέργειες για να καταστεί η κρουαζιέρα το success story για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης εξετάστηκαν σήμερα σε συνάντηση φορέων που πραγματοποιήθηκε στον ΟΛΘ και στην οποία συμμετείχε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και η πρόεδρός του, αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Εκτός από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ Σωτήρη Θεοφάνη, πήραν μέρος ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της ΠΚΜ Αλέξανδρος Θάνος και ο γενικός διευθυντής του Marseille-Provence Cruise Terminal Jacques Massoni (Ζακ Μασονί). Ο τελευταίος παρουσίασε στοιχεία για την ζήτηση που παρουσιάζει η κρουαζιέρα και τις ενέργειες που κατέστησαν την Μασσαλία ένα από τα πιο κομβικά λιμάνια της κρουαζιέρας στην Μεσόγειο και τις συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί γι’ αυτό.

“Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στις ανοδικές τάσεις που παρατηρούνται για την κρουαζιέρα σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Massoni επέμενε ότι η δική τους επιτυχία είχε πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο. Τη συμμετοχή όλων των φορέων, όπως με χαρά είδε να συμβαίνει και στην πόλη μας. Στη Μασσαλία έπαιρναν αποφάσεις και κάθε φορέας υλοποιούσε το έργο που του αναλογούσε. Αν συμβεί κάτι αντίστοιχο και στη Θεσσαλονίκη, η πόλη θα καταστεί σταθμός για την κρουαζιέρα στην ΝΑ Μεσόγειο και στο Αιγαίο, συνδυάζοντας τα τουριστικά πλεονεκτήματα που προβάλλει η Κεντρική Μακεδονία και η Βόρεια Ελλάδα”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΟΤΘ.

photo:pexels