• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συναντήσεις αντιπροσωπείας των Ελληνικών Περιφερειών με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Συναντήσεις αντιπροσωπείας των Ελληνικών Περιφερειών με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Διαδοχικές συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

μεταξύ των οποίων και η αντιπρόεδρος κα Ντούμπραβκα Σούιτσα, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, είχε σήμερα αντιπροσωπεία των Ελληνικών Περιφερειών με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη. Τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων σχετίζονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη με έμφαση στην αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας προς όφελος του περιβάλλοντος και των πολιτών, την ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας ως πυλώνα για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, τις δυνατότητες αύξησης της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση των τοπικών κοινωνιών, αλλά και οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας που προκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο κ. Πατούλης κατά τις συναντήσεις εστίασε ιδιαίτερα στα θέματα που σχετίζονται με το Περιβάλλον και κυρίως σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση στερεών αποβλήτων. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην ανάγκη αύξησης της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων αλλά και στην αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για τη δρομολόγηση υποδομών και έργων με αναπτυξιακό πρόσημο.

Με αφορμή τις συναντήσεις ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Σε όλες αυτές τις γόνιμες και ιδιαίτερα εποικοδομητικές συναντήσεις που είχαμε με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναδείξαμε την προτεραιότητα που δίνουμε στα θέματα απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων και της δρομολόγησης των έργων που απαιτούνται για την ανάπτυξη της Αττικής μας. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για χάσιμο χρόνου. Η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας κάνει επιτέλους μία δυναμική επανεκκίνηση κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Με στρατηγική, σχέδιο και όραμα θα γυρίσει σελίδα προσφέροντας ένας υγιές περιβάλλον για τους πολίτες της, με προοπτικές ανάπτυξης».

Στο περιθώριο των συνεδριάσεων ο κ. Πατούλης συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών Frederick Vallier, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με τη συμβολή των Περιφερειών στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση των τοπικών κοινωνιών και τις προοπτικές που ανοίγονται μέσα από διασυνοριακές συνεργασίες.

Ενημερωτική συνάντηση με τους Έλληνες περιφερειάρχες είχε σήμερα και ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς. Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, τη δίκαιη μετάβαση στην Πράσινη Ευρώπη και τις προκλήσεις της ψηφιοποίησης. «Οι Περιφέρειες ζωντανά αναπτυξιακά κύτταρα της χώρας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι δίπλα τους» έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

photo eurokinissi