Συναγερμός και στη Γαύδο για πιθανά κρούσματα κορωνοϊού

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γαύδο. Ζευγάρι επισκεπτών εμφάνισε συμπτώματα και βρίσκονται στη διαδικασία διενέργειας του τεστ για κορονοϊό.

Ένα ζευγάρι επισκεπτών εμφάνισε πυρετό και επισκέφθηκε το ιατρείο της Γαύδου. Σε ισχύ έχει τεθεί σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο διαχείρισης ύποπτων κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το flashnews.gr, το ζευγάρι έχει παρουσιάσει συμπτώματα και για αυτό τον λόγο αποφασίστηκε από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες -για προληπτικούς λόγους- να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν τα τεστ και έτσι να διαπιστωθεί αν είναι θετικοί στην COVID-19.

Όπως επισημαίνεται στο ίδιο ρεπορτάζ από το τοπικό μέσο της Κρήτης, από τις αρχές Αυγούστου η Γαύδος είχε αυξημένη επισκεψιμότητα, κυρίως από νέες και νέους.


Όπως επισημαινόταν άλλωστε σε έγγραφο που είχε σταλεί από το Κέντρο Υγείας Καντάνου:

«Σύμφωνα και με τα τελευταία δεδομένα, της αύξησης των κρουσμάτων από κορονοϊό Covid-19 και την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται στη Νήσο Γαύδο εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες, αλλά και στις αρχές του Νησιού για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας φορώντας μάσκα και χρησιμοποιώντας αντισηπτικό, καθώς και τους κανόνες Δημόσιας Υγείας όσο αφορά την απόσταση και την αποφυγή συγχρωτισμού του πληθυσμού.

Οι οδηγίες που μας κοινοποιεί η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ΠΡΕΠΕΙ να τηρηθούν απ’ όλους για να αποφύγουμε διασπορά του ιού.

Είναι σημαντικό να γίνει η κατάλληλη διαχείριση της κατάστασης ειδικά σε μια περιοχή όπως η νήσος Γαύδος για να μην έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις. H τήρηση των κανόνων αποτελεί πρωταρχική μέριμνα για την υγεία όλων των πολιτών που επισκέπτονται το νησί, αλλά και των μόνιμων κατοίκων».

(φωτο:screenshot)