Συμμετοχή του Κατρούγκαλου, στην 4η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδος-Καζακστάν

Μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών υπεγράφη,

μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 4ης Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος και Καζακστάν, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα. Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, και της αντιπροσωπείας του Καζακστάν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Roman Vassilenko.

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν θέματα συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, ο τουρισμός, η γεωργία και η αλιεία. Το μνημόνιο συνεργασίας στον τουρισμό υπεγράφη μεταξύ του κ. Κατρούγκαλου και της προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Βιομηχανίας του Καζακστάν, Murzamadiyeva Mainura Savetovna.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 4ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος και Καζακστάν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με το Καζακστάν. Είναι πολύ σημαντικό για τις δύο χώρες να εργάζονται για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Οι δύο χώρες είναι παραδείγματα σταθερότητας, η κάθε μια για την περιοχή της, και προωθούν όχι μόνο το διμερές εμπόριο, αλλά και αυτό μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Οι δύο χώρες αποτελούν συνδετικούς κρίκους και γέφυρες μεταξύ της Κίνας, της Ευρασιατικής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα προωθήσουμε από κοινού τις προοπτικές συνεργασίας του Καζακστάν με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλωστε πριν από λίγο καιρό είχαμε κυρώσει στη Βουλή τη σχετική συνθήκη συνεργασίας μεταξύ Καζακστάν και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συζητήσαμε την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, σε τομείς όπως οι μεταφορές, η ενέργεια και ιδίως οι εναλλακτικές μορφές της, η γεωργία και κυρίως οι σύγχρονες μορφές της, όπως οι υδροπονικές καλλιέργειες και οι ιχθυοκαλλιέργειες, καθώς και στον τουρισμό. Ειδικότερα για τη συνεργασία στον τουρισμό υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu