• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συγγενής αδικοχαμένης οικογένειας στο Μάτι καταγγέλει απόπειρα αλλοίωσης του προανακριτικού υλικού

Συγγενής αδικοχαμένης οικογένειας στο Μάτι καταγγέλει απόπειρα αλλοίωσης του προανακριτικού υλικού

Εκπρόσωποι της οικογένειας Χερουβείμ, 4 μέλη της οποίας υπήρξαν θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική υπέβαλαν υπόμνημα στην Εισαγγελία Αθηνών.

 

Το υπόμνημα υπογράφει ο Χερουβείμ Αρης, που όπως αναφέρει, στην πυρκαγιά έχασε την μητέρα του, την αδελφή του και τις δυο 5χρονες ανηψιές του. Ο Αρης Χερουβείμ δηλώνει ήδη παράσταση πολιτικής αγωγής, προαναγγέλλει οτι θα καταθέσει μήνυση και ζητά μια σειρά από στοιχεία, καθώς όπως αναφέρει θα βοηθήσουν την δικαστική έρευνα, ενώ θα αποκλείσουν τυχόν απόπειρα αλλοίωσης του προανακριτικού υλικού.

Μεταξύ άλλων ο Αρης Χερουβείμ ζητά το πρακτικό απομαγνητοφώνησης καταγραφικού μηχανήματος ΕΣΚΕ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Ιστορικό κίνησης ( ψηφιακό αποτύπωμα) των υπηρεσιακών οχημάτων της ηγεσίας της Πυροσβεστικής, ζητά να μάθει πόσα και ποιά οχήματα της Ανατολικής Αττικής πήγαν στην Κινέτα και πόσα παρέμειναν στο Μάτι και στην περιοχή του Νταού Πεντέλης, το ιστορικό κίνησης του περιφερειακού διοικητή της Πυροσβεστικής Αττικής, το ιστορικό κίνησης του διοικητή και του υποδιοικητή Αττικής της ΠΥ καθώς και το ανάλογο υλικό για τις κινήσεις του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Μάτι και την ανατολική Αττική, το ιστορικό κίνησης του διοικητή του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών καθως και τις συνομιλίες του χειριστή του ελικοπτέρου που επιχειρούσε στην Ανατολική Αττική.

Ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Γιώργος Τσούκαλης μαζί με το συνεργάτη του κ. Γιώργο Μανίκα, το δικηγόρο κ. Βασίλη Ταουξή και τον εμπειρογνώμονα κ. Τάσο Δέδε, είναι αυτοί που κατέθεσαν το τετρασέλιδο υπόμνημα.