• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στο πειθαρχικό γιατρός μετά από ανάρτησή του για τον κορωνοϊό – Εξώδικο στον Ιατρικό Σύλλογο για τις μάσκες

Στο πειθαρχικό γιατρός μετά από ανάρτησή του για τον κορωνοϊό – Εξώδικο στον Ιατρικό Σύλλογο για τις μάσκες

Ήδη όπως έχει γίνει γνωστό, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει τουλάχιστον 21 ύποπτες περιπτώσεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ήδη κίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά γιατρού που με δημόσιες αναρτήσεις στο Facebook και δημόσιες δηλώσεις του ουσιαστικά αμφισβητεί την ύπαρξη του ιού στη διάσταση τουλάχιστον που παρουσιάζουν οι επιστήμονες και η κυβέρνηση.

Η συμπεριφορά αυτή θα κριθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο αν συνιστά αντιεπιστημονική συμπεριφορά με προεκτάσεις και συνέπειες για τη δημόσια υγεία, καθώς ο λόγος ενός επιστήμονα έχει βαρύνουσα σημασία για το κοινωνικό σύλλογο.

Την ίδια στιγμή δικηγόρος έστειλε εξώδικο στον προεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Γιωργο Πατούλη και δια αυτού σε ολόκληρο το ΔΣ του Επιστημονικού Συλλόγου με το οποίο εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες- όπως και άλλοι στο διαδίκτυο- για την ασφάλεια χρήσης μασκας, επικαλούμενος παλαιότερες δηλώσεις επιστημόνων.

Με το εξωδικο καλεί τον ΙΣΑ να βεβαιώσει τον λαό «..ότι η χρήση μάσκας δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία του γενικού πληθυσμού και να δηλώσετε ότι αναλαμβάνετε την αστική και ποινική ευθύνη σε περίπτωση που βεβαιωμένα υποστεί βλάβη της υγείας του ή πεθάνει έστω και ένας πολίτης από τη χρήση μάσκας.

Αντιλαμβάνεστε ότι μόνο δι αυτού του τρόπου θα πείσετε τον ελληνικό λαό για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό και ότι η χρήση αυτή δεν ενέχει κινδύνους. Είναι απολύτως βέβαιον ότι δεν θα αρνηθείτε να βεβαιώσετε και να δηλώσετε τα ανωτέρω. Η ευθύνη σας έναντι του ελληνικού λαού είναι μεγάλη»!

(Από dikastiko – φωτο:screenshot)