Στο εδώλιο για κακούργημα ο δήμαρχος Περιστερίου

Σε δίκη για το κακούργημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες παραπέμπεται να δικαστεί ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, αδίκημα που αφορά τα έτη 2007 έως και 2015.

 

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» που επικαλείται το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, στο πλαίσιο ελέγχου των αρμοδίων οργάνων διαπιστώθηκε ότι ο Ανδρέας Παχατουρίδης, δεν είχε υποβάλει, όπως είχε υποχρέωση εκ του νόμου λόγω της ιδιότητάς του, πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, με αποτέλεσμα να μην περιέχονται επί σειρά ετών στις δηλώσεις αυτές, τόσο ακίνητα του ίδιου και της συζύγου του, όσο και καταθέσεις σε τράπεζες και ταμιευτήρια, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και συμμετοχές σε εταιρίες.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι ο Α. Παχατουρίδης τα επίδικα ακίνητα, παρά το γεγονός ότι δεν τα είχε συμπεριλάβει στις δηλώσεις πόθεν έσχες, εν τούτοις τα είχε συμπεριλάβει κανονικά στο έντυπο Ε2 της φορολογικής του δήλωσης, ενώ όσο αφορά τα ακίνητα της συζύγου του, όπως ισχυρίστηκαν και οι δύο, δεν τα δήλωνε κατά το συγκεκριμένο διάστημα, γιατί έως το 2010 τελούσαν σε διάσταση.

Ωστόσο, οι δικαστές του συμβουλίου εφετών με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσουν από κάθε κατηγορία τη σύζυγο του Ανδρέα Παχατουρίδη, καθώς -όπως προέκυψε- τα περισσότερα ακίνητα, πλην ενός, είχαν προφανώς αποκτηθεί πριν την εκλογή του σε θέση Δημάρχου και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να θεμελιώσουν το σχετικό αδίκημα.

Αντίθετα, οι δικαστές στέλνουν στο εδώλιο τον δήμαρχο κυρίως για την παράλειψη του να δηλώσει καταθέσεις, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και συμμετοχές σε εταιρίες, αφού φαίνεται να υπάρχουν «σκιές» όσο αφορά ένα – σημαντικής αξίας – ακίνητο στις Τρεις Γέφυρες Αττικής, που φέρεται να αγοράστηκε κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του, από κοινού με συνεργάτη του, με δάνειο που έλαβαν από κοινού οι αγοράστες από την EUROBANK.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.