Ιδιαίτερα δύσκολες αποτυπώνει τις συνθήκες που κυριαρχούν στην Κάρυστο ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Κελαϊδίτης που βρίσκεται κοντά στο Πλατανιστό της Καρύστου.
“Μπορεί η φωτιά να απέχει 2 χιλιόμετρα από το χωριό ωστόσο έχει ισχυρό αέρα, χαμηλή βλάστηση, πολύ καπνό και αποπνικτική ατμόσφαιρα” περιγράφει την κατάσταση μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Ωστόσο πολύ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση από την άλλη πλευρά καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ πιο κοντά σε οικισμούς.
“‘Εχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα οι επίγειες δυνάμεις. Ωστόσο όμως τα εναέρια μέσα, που υπήρχαν στην περιοχή, έχουν αποχωρήσει αυτή την ώρα” υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.
Σύμφωνα με τον κ Σπανό έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης των χωριών μετά το μήνυμα που έχει αποσταλεί από το 112.
Τέλος ο κ. Σπανός αναφερόμενος και στη φωτιά που είναι στην Υλίκη της Βοιωτίας υπογράμμισε πώς “είναι μία επικίνδυνη φωτιά που δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε.
Δίνουμε μία πραγματική μάχη με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές μαζί με μηχανήματα και υδροφόρες για να μπορέσουμε να την οριοθετήσουμε» όπως είπε ενώ πρέπει να σημειωθεί πως σε αρκετές περιπτώσεις η Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας έχει κλείσει προληπτικά για λίγα λεπτά ενώ η ανησυχία των οδηγών που περνούν από εκεί είναι μεγάλη καθώς είναι αναγκασμένοι να περνούν μέσα από πυκνούς μαύρους καπνούς και κοντά σε εστίες.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καντίροφ: Είμαι κατά των συνομιλιών, ο πόλεμος πρέπει να πάει μέχρι τέλους, vid
- Δηλώσεις Πλεύρης από τη Βουλή για το ν/σ για το μεταναστευτικό: Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
- Δήμος Κηφισιάς: Νέο κλειστό προπονητήριο στη Νέα Ερυθραία – Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση
- Ο Τραμπ τα βάζει ξανά με τον επικεφαλής της Fed αποκαλώντας τον «βλάκα»
- Ν. Χαρδαλιάς: Η Περιφέρεια Αττικής επενδύει στη γνώση – Ξεκινά ο νέος κύκλος του Παιδικού Πανεπιστημίου
- Χρησιμοποιούν οι Ρώσοι το Starlink του Μασκ; «Ψυχρολουσία» στους Ουκρανούς
- Μυστικοί χάρτες του ιαπωνικού στρατού αποκαλύπτουν τη μεγάλη εμπορική διαδρομή στην έρημο της Μογγολίας
- Αναχώρησε από τη Ρουμανία το C130 με τις σορούς των επτά φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Ο αρχηγός του ιρανικού στρατού δηλώνει έτοιμος για “συντριπτική απάντηση” στις ΗΠΑ
- «Ο παλιός τρόπος διδασκαλίας είναι νεκρός»: Θέλουν απεγνωσμένα να βάλουν την ΤΝ στα σχολεία
Κύρια Θέματα









