Στην Ολομέλεια του ΣτΕ η περικοπή των δώρων στο δημόσιο

Το ΣΤ' Τμήμα του ΣτΕ έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές δώρων και επιδόματος στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, παραπέμποντας το ζήτημα στην Ολομέλεια.

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθούν την 1η Φεβρουαρίου οι υποθέσεις που αφορούν την περικοπή των δώρων Χριστουγέννων — Πάσχα και του επιδόματος Αδείας για τους υπαλλήλους του δημοσίου.

Συγκεκριμένα, επί τάπητος θα τεθεί η συνταγματικότητα της περικοπής των δώρων και του επιδόματος των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων τοπικής αυτοδιοίκησης και υπαλλήλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΤ’ Τμήμα έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις επίμαχες περικοπές, παραπέμποντας το ζήτημα προς οριστική επίλυση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Επίσης, την Ολομέλεια θα απασχολήσει η παύση του μουφτή Ξάνθης, τον περασμένο Αύγουστο, λόγω της παρέλευσης του ορίου ηλικίας.

Τέλος, οι Σύμβουλοι της Επικρατείας θα συζητήσουν τις αιτήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β’, ως προς την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τον τρόπο διοίκησης του Ιδρύματος Ευαγγελίστριας της Τήνου.

(Φωτο:eurokinissi)