Στην «καρδιά» του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς η μεγάλη φωτιά – Τεράστια καταστροφή στον Έβρο, vid

Ολονύχτια και δραματική μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες που επιχειρούν στην τεράστια φωτιά που ξέσπασε από την Πέμπτη στο δάσος της Δαδιάς στο Σουφλί Έβρου.

Οι πυροσβέστες προσπάθησαν να περιορίσουν τη δυναμική της φωτιάς, αναμένοντας την επανέναρξη των επιχειρήσεων των εναέριων μέσων με το πρώτο φως της ημέρας: Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσουν ρίψεις 2 πετζετέλ, 2 Tractores, 1 Mi8 και 2 Σινούκ, ενώ θα ακολουθήσουν τρία Erickson, 2 καναντέρ και ένα AB214. Τα εναέρια θα συμπληρωθούν με ένα Erickson και ένα ΑΒ214 με ΕΜΟΔΕ από Ελευσίνα. Σε κάθε κύμα θα πετάει και ένα ΒΚ117 συντονιστικό.

Με συνεχείς αναζωπυρώσεις και εναλλαγές στην κατεύθυνση του ανέμου, το πύρινο μέτωπο οδηγείται νότια προς τη Λευκίμη, βόρεια προς τη Δαδιά, και ταυτοχρόνως δυτικά, προς το κεντρικό τμήμα του πυρήνα προστασίας του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς, όπου βρίσκονται και οι φωλιές των σπάνιων αρπακτικών πτηνών.

Σύμφωνα με στελέχη της δασικής υπηρεσίας και τον δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο, η πυρκαγιά ακολουθεί μία ανεξέλεγκτη πορεία, κυρίως λόγω του ιδιαίτερου ανάγλυφου της περιοχής, που σε συνδυασμό με την πυκνότητα και το είδος της βλάστησης δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την επιχείρηση κατάσβεσής της από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, παρά την ισχυρή συγκέντρωση των τελευταίων.

Υπολογίζεται πως χει τυλιχθεί στις φλόγες το 50% του μεγάλου πυρήνα του δάσους:

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί