Στην ανακρίτρια αυτή την ώρα ο Α.Τσοχατζόπουλος

O Άκης Τσοχατζόπουλος απολογείται σήμερα εκ νέου στην ανακρίτρια διαφθοράς για μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

 

Ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς απολογείται αυτή την ώρα ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος για σκέλος της υπόθεσης με τις αποκαλούμενες «χρυσές μίζες» από τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο πρώην υπουργός έχει κληθεί να απολογηθεί για ποσό περίπου 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκαν σε ένα ασφαλιστήριο ζωής. Το επίμαχο ποσό κατά την κατηγορία ο Ακης Τσοχατζόπουλος φέρεται ότι το εισέπραξε ως μέρος της μίζας για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TORM1. Στη νέα δικογραφία κατηγορούμενοι είναι επίσης ο ξάδερφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας και η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, η οποία έχει επίσης κληθεί σε απολογία για την επόμενη εβδομάδα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα της ανάκρισης και η ποινική μεταχείριση που θα επιφυλάξουν η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς και η αρμόδια εισαγγελέας στον Α. Τσοχατζόπουλο. Ο πρώην υπουργός έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας σε κάθειρξη 19 ετών και είναι ελεύθερος μετά από δικαστική απόφαση-προ δεκαημέρου-που έκανε δεκτή αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu