Στα όρια η ΔΕΗ – Τι μπορεί να συμβεί, σύντομα

Η κατάσταση που επικρατεί στην ΔΕΗ είναι πολύ άσχημη.

Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που φοβούνται ότι θα υπάρξει γενικό black out και μιας που ο καύσωνας έχει κάνει την εμφάνισή του, κανένας δεν θέλει να μείνει χωρίς κλιματισμό.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κ.Χατζηδάκης, μίλησε με δραματικούς τόνους, στα Παραπολιτικά 90,1. Θα διαβάσουμε ένα απόσπασμα:

«Συμφώνησαν να κατέβει το μερίδιο της ΔΕΗ από το 90% στο 50%. Χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα και με τα στελέχη της επιχείρησης να δουλεύουν για να χάσουν πελάτες. Πούλησαν το 66% του ΔΕΣΦΑ και πανηγύριζαν. Πούλησαν το 49% του ΑΔΜΗΕ και πανηγύριζαν. Η ΔΕΗ τους μάρανε για να δείξουν την ευαισθησία τους».

«Έχει βγει η έκθεση της Ernst & Young, που είναι ο ορκωτός ελεγκτής της εταιρείας -είναι υποχρέωση κάθε εισηγμένης εταιρείας να έχει έναν ορκωτό ελεγκτή και η Ernst & Young λοιπόν τοποθετήθηκε από τη ΔΕΗ- και η Ernst & Young πριν από μερικούς μήνες βγήκε μέσα στην επίσημη έκθεσή της και λέει ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η εταιρεία αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας».

«Γιατί εγκατέλειψαν από κοινού το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» επί Σαμαρά, που ήταν να πουληθεί το ⅓ της επιχείρησης και τα λεφτά αυτά να πάνε στην τσέπη της ΔΕΗ, να πάρει μια ανάσα και να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις της. Στη θέση αυτού πήγαν και συμφώνησαν με το ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ να κατέβει από το 90% της αγοράς που είχε τότε στο 50% με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα. Μια δωρεάν ιδιωτικοποίηση. Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου. Και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μας και λέει ότι θέλουμε ιδιωτικοποίηση, την ώρα που δεν μπορεί να γίνει καταρχάς διότι κανείς δεν ενδιαφέρεται».

photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...