• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σοβαρή επιδείνωση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα – Επί ποδός για επεισόδια οι αριστεροί

Σοβαρή επιδείνωση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα – Επί ποδός για επεισόδια οι αριστεροί

Στο πρόσωπο του αρχιεκτελεστή της 17Ν βλέπουν έναν...«ακτιβιστή».

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς αναφέρει μεταξύ άλλων σε δελτίο Τύπου την σοβαρή επιδείνωση της υγείας του κρατούμενου και απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Ενημερώνουμε ότι, ο ασθενής του νοσοκομείου μας κος Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος νοσηλεύεται για 11η ημέρα στην ΜΕΘ, μετά από 22 ημέρες παραμονής στην Παθολογική Κλινική, εμφάνισε σοβαρή επιδείνωση στην υγεία του σήμερα, 27 Φεβρουαρίου».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση το προσωπικό της ΜΕΘ «τηρώντας απόλυτα την κείμενη Νομοθεσία, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προβαίνει στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων και απαραίτητων ιατρο- φαρμακευτικων ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών της πολυήμερης άρνησης λήψης τροφής και τελευταίως και υγρών.

Το ιατρο-νοησλευτικό προσωπικό συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας προς το σκοπό της διασφάλισης της υγείας του ασθενούς με απόλυτο σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα».