Επεισόδια στην Πατησίων – Συνελήφθη αστυνομικός που άνοιξε πυρ για να ξεφύγει, vid

Συνεχίζεται η ένταση στην οδό Πατησίων μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου στις 12:10 μία ομάδα 35 ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους βγήκαν από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και έκλεισαν την οδό Πατησίων με κάδους σκουπιδιών, στους οποίους έβαλαν φωτιά.

Λίγη ώρα αργότερα, περίπου στις 12:30, οι άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα σε περιπολικό της ΕΛΑΣ που περνούσε από το σημείο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ένας αστυνομικός πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

Από την επίθεση σημειώθηκαν φθορές στο περιπολικό.

Λόγω της έντασης, η Πατησίων παραμένει κλειστή στο ρεύμα προς Πατήσια.

Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον πυροβολισμό:

«Περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα. Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα. Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών».

(απεμπε- φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί