• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά! Είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αρχές

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά! Είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αρχές

Ενώ η έρευνα για τον οίκο ευγηρίας στα Χανιά, ο οποίος βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο μετά από καταγγελίες για αξιόποινες πράξεις, έχει διακοπεί προσωρινά λόγω Πάσχα, νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες έρχονται στο «φως».


Η μονάδα, όπως φαίνεται, έχει απασχολήσει τις Αρχές το 2010, καθώς είχαν γίνει καταγγελίες στον τότε νομάρχη Χανίων για συνθήκες που δεν ήταν σύμφωνες με τη νομοθεσία.

Μάλιστα, είχε γίνει και αυτοψία και τελικά είχε αποφασιστεί να κλείσει η μονάδα. Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν είχε γίνει αποδεκτή από τη διοίκηση του γηροκομείου, σύμφωνα με δημοσίευμα του flashnews.gr.

Έτσι, η υπόθεση είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια και με την εκδίκασή της το 2015 είχε επιβληθεί στην ιδιοκτήτρια ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή αφού η μονάδα είχε αποφασίσει να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Πάντως, όπως γράφει το ίδιο μέσο, πως το διάστημα μεταξύ 2010-2015 η δομή είχε φροντίσει να συμμορφωθεί με τον κανονισμό λειτουργίας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα σημεία που είχε βρεθεί εκτεθειμένη και είχε οδηγήσει τον νομάρχη στην απόφαση να κλείσει.

Στους ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί στη συνέχεια, δεν είχε βρεθεί κάτι επιλήψιμο.
Σημειώνεται πως το 2015 δικαστήριο έλαβε υπόψη του την ειλικρινή μεταμέλεια των κατηγορουμένων.