• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σκουρλέτης για πλημμύρες στη Μάνδρα: Αυτή τη φορά βρεθήκανε όλοι από την πρώτη στιγμή πάνω στο πρόβλημα

Σκουρλέτης για πλημμύρες στη Μάνδρα: Αυτή τη φορά βρεθήκανε όλοι από την πρώτη στιγμή πάνω στο πρόβλημα

«Ολιστική παρέμβαση για να μην ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα» προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών μετά την ολοκλήρωση κυβερνητικής σύσκεψης στην οποία συμμετείχε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου

Ως έμμεση παραδοχή ότι στις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017 στην Μάνδρα Αττικής, που είχαν τραγικό απολογισμό να χαθούν 24 άνθρωποι, υπήρξαν λάθη και παραλείψεις των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών και κυβερνητικών αρχών, θα πρέπει να θεωρηθεί σημερινή δήλωση του υπουργού Εσωτερικών. «Αυτή τη φορά βρεθήκανε όλοι από την πρώτη στιγμή πάνω στο πρόβλημα» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, για τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν το διήμερο της προηγούμενης Τρίτης και Τετάρτης, στη Μάνδρα και στη Μαγούλα, της Δυτικής Αττικής.

Πλαισιωμένος από κυβερνητικά στελέχη και την εμφανώς εξαντλημένη, Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Πάνος Σκουρλέτης, από το περιστύλιο της Βουλής, έκανε δηλώσεις, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των συναρμοδίων φορέων.

Ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε «ολιστική παρέμβαση για να μην ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα». Παράλληλα κάλεσε «όλες τις δυνάμεις να προχωρήσουν άμεσα στα έργα». Η ουσία είναι ότι μέχρι σήμερα , επτά μήνες μετά την πρωτοφανή καταστροφή του Νοεμβρίου, τα αντιπλημυρικά έργα δεν έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται. Και η αδράνεα αυτή, όπως έδεξαν οι πλημμύρες του προηγούμενου διημέρου, εγκυμονούν θανάσιμους κινδύνους για τους πολίτες της περιοχής.