• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σκουρλέτης για Μάτι: Δεν αποκρύψαμε τίποτα – Ο Τσίπρας έμαθε για νεκρούς μετά την ενημέρωση on camera

Σκουρλέτης για Μάτι: Δεν αποκρύψαμε τίποτα – Ο Τσίπρας έμαθε για νεκρούς μετά την ενημέρωση on camera

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση -τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από φορείς- ότι απέκρυψε από τον πρωθυπουργό την πραγματική εικόνα που επικρατούσε στη φονική πυρκαγιά

στο Μάτι και την ύπαρξη νεκρών, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του την περασμένη Δευτέρα έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ρ/σ 24/7.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός έμαθε ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς αφότου έφυγαν οι κάμερες από το επιχειρησιακό κέντρο την περασμένη Δευτέρα». προσθέτοντας ότι «μόλις επιβεβαιώθηκε η πληροφορία, βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξημερώματα και ενημέρωσε για τους νεκρούς» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν θα άλλαζε κάτι αν η ενημέρωση γινόταν μία ώρα νωρίτερα η μία ώρα αργότερα.

Ο υπουργός Εσωτερικών διέψευσε επίσης ότι η Μαραθώνος έκλεισε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως είπε, η Λεωφόρος έκλεισε για 15 λεπτή την ώρα που η φωτιά περνούσε το δρόμο. Σχολιάζοντας τη δήλωση Βορίδη στο σταθμό μας ο οποίος μίλησε για διερεύνηση και ποινικών ευθυνών, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για κινήσεις εντυπωσιασμού. «Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες. Δεν επιζητούμε μια ανάληψη ευθύνης όμως για να λειτουργήσει εκτονωτικά» διευκρίνισε.

«Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν» πρόσθεσε και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι θέλει να κραδαίνει μια υπουργική παραίτηση ως πολιτικό λάφυρο. Ωστόσο, ο υπουργός σημείωσε ότι είναι θετική η στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κρατάει χαμηλούς τόνους και τάχθηκε υπέρ της συνεννόησης κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας ων πυρκαγιών παραδεχόμενος ότι την ευθύνη των πρωτοβουλιών την έχει ο πρωθυπουργός.

“Πρέπει να πέσουν όλοι μάντρες στο Μάτι'”, δήλωσε ο Υπουργός τονίζοντας την ανάγκη για άμεσα και δραστικά μέτρα. Απέκλεισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λόγω της τραγωδίας. Τα μνημόνια ευθύνονται που πολλά από τα απαιτούμενα μέτρα δεν είχαν ληφθεί έως τώρα”, κατέληξε, τασσόμενος υπέρ της εξαίρεσης των δαπανών για την πυρόσβεση και των μεγάλων έργων στην Αττική από τα πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Πηγή: news247.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •