ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ! Με…χρονοδιακόπτη ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της Θεσσαλονίκης!

Πότε θα σβήνουν όλα τα φώτα λόγω...οικονομίας.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στον δήμο Θεσσαλονίκης για τον φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό και το άναμμα του δέντρου, στις 7 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Επιθυμία της δημοτικής αρχής είναι να στολιστεί κατάλληλα η πόλη και να δημιουργηθεί εορταστική ατμόσφαιρα, λαμβάνοντας παράλληλα όλες τις πρόνοιες που απαιτούνται λόγω της κρίσης για τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο φωτισμός θα είναι τύπου led κι ο διάκοσμος θα σβήνει με χρονοδιακόπτη στη 1 τα ξημερώματα, ώστε να επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ η φετινή ενεργειακή κατανάλωση για τον στολισμό των Χριστουγέννων θα είναι χαμηλότερη κατά 58% σε σχέση με πέρυσι.

Ο φετινός εορταστικός διάκοσμος αντιστοιχεί σε KWh στο 0,2% της ετήσιας κατανάλωσης του δημοτικού φωτισμού.

Επίκεντρο θα αποτελεί για μία ακόμη φορά η Αριστοτέλους. Στην πλατεία θα τοποθετηθούν ένα κεντρικό δέντρο, πλαισιωμένο με μικρότερα έλατα, αλλά και φάτνη, ενώ ο άξονας θα στολιστεί με μικρότερο αριθμό δέντρων σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Καθένα από τα συνολικά 15 παρτέρια της Αριστοτέλους θα στολιστεί με συστάδες δέντρων με εναλλασσόμενο φωτισμό. Θα παραμείνουν οι πινακίδες με τα εορταστικά μηνύματα, ο ξύλινος φράχτης και τα μεταλλικά έλατα.

Η έναρξη της εορταστικής περιόδου θα γίνει με μια μεγάλη συναυλία, που θα πλαισιώσει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 7 Δεκεμβρίου.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί