• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε πύρινο κλοιό Κορινθία-Δ. Αττική! Εντολή εκκένωσης στο Αλεποχώρι – Οι φλόγες καίνε σπίτια – ΒΙΝΤΕΟ

Σε πύρινο κλοιό Κορινθία-Δ. Αττική! Εντολή εκκένωσης στο Αλεποχώρι – Οι φλόγες καίνε σπίτια – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα εντολή, αυτή τη φορά για εκκένωσης στο Αλεποχώρι εξαιτίας της φωτιάς που μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης 19 Μαΐου στο Σχίνο Κορινθίας έδωσε η αστυνομία –

Οδηγία στους κατοίκους να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους του χωριού μέσω των μεγαφώνων των περιπολικών να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

Ο καπνός και η στάχτη από τη δασική πυρκαγιά του Σχίνου Κορινθίας έχουν μεταφερθεί πάνω από το λεκανοπέδιο της Αθήνας έως τις Κυκλάδες και την Ικαρία, εξαιτίας των ισχυρών δυτικών-βορειοδυτικών ανέμων, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε δασική περιοχή ανατολικά του Σχίνου στην Κορινθία. Από τις μετρήσεις του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo προκύπτει ότι κατά την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς, στην ευρύτερη περιοχή έπνεαν ΔΒΔ άνεμοι με ένταση 5-6 μποφόρ και ριπές έως τα 61 χιλιόμετρα την ώρα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πλησιέστερος στην πυρκαγιά αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός βρίσκεται στον Ισθμό, σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΕΑΑ-meteo, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η παρουσία ακόμη ισχυρότερων ανέμων στην περιοχή της πυρκαγιάς, εξαιτίας και της ίδιας της παρουσίας αυτής («η φωτιά δημιουργεί το δικό της καιρό»).