Σε ποια πόλη της χώρας βεβαιώθηκαν 17.300 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα το 2019

Τραγικά είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων της Τροχαίας Θεσσαλονίκης καθώς το 2019 αποδείχθηκε ότι πάνω από 17.300 οδηγοί πιάστηκαν να τρέχουν

με υπερβολική ταχύτητα, πάνω από 2.000 άτομα οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ και άλλοι τόσοι οδηγούσαν χωρίς κράνος!

Σύμφωνα μάλιστα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η αρμόδια Διεύθυνση Τροχαίας για το 2019 βεβαιώθηκαν συνολικά 17.382 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 1.945 παραβάσεις για μη χρήση κράνους, και σε 2.126 περιπτώσεις βεβαιώθηκαν παραβάσεις μέθης οδηγών και στους 21 από αυτούς εφαρμόστηκε αυτόφωρη διαδικασία. Παράλληλα διαπιστώθηκε σε 682 περιπτώσεις κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ σε.

Από τροχαία δυστυχήματα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς 57 άνθρωποι, βαριά τραυματίστηκαν 39 άτομα και ελαφρά 1.778.

Από συνεργείο εξειδικευμένων ελέγχων, σε φορτηγά και λεωφορεία βεβαιώθηκαν 32.233 παραβάσεις διάφορων ειδών και κατηγοριών (όπως για υπέρβαρο φορτίο, έλλειψη ανακλαστήρων, κακή κατάσταση ελαστικών κ.α.). Σε στοχευμένους δε ελέγχους για φορτηγά που φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης-παραποίησης δεδομένων ταχογράφου, εντοπίσθηκαν συνολικά 153 οχήματα και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές σε βάρος των οδηγών τους και των ιδιοκτητριών εταιρειών.

Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκαν ειδικές εξορμήσεις (σε περιοχές με συγκεκριμένου είδους παραβατικότητα), κατά τις οποίες συγκροτήθηκαν συνεργεία αυξημένης στελέχωσης, με τη συμμετοχή και άλλων Διευθύνσεων και βεβαιώθηκαν 2.390 παραβάσεις, με ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα στον τομέα της αποτροπής τέλεσης παρόμοιων παραβάσεων και εφαρμόστηκε σχέδιο εκκένωσης πεζοδρομίων από δίκυκλα και παράνομα σταθμευμένα οχήματα.

ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί