• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε λευκό κλοιό η μισή Ελλάδα – Χιόνια ακόμη και στα νησιά του Ιονίου – Προβλήματα από τις ποσότητες του χιονιού στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε λευκό κλοιό η μισή Ελλάδα – Χιόνια ακόμη και στα νησιά του Ιονίου – Προβλήματα από τις ποσότητες του χιονιού στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κακοκαιρία «Σοφία» δείχνει τα «δόντια» της σε μεγάλο μέρος της χώρας προκαλώντας πολλά προβλήματα.

«Αλπικό τοπίο» θυμίζουν ήδη από χθες οι περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου , της Στερεάς ακόμη και των Ιονίων νησιών.

Χιόνι και μάλιστα μαζί με χιονόστρωσε σημειώθηκε έπειτα από 33 ολόκληρα χρόνια στο νησί της Κέρκυρας, με τους κατοίκους να χαίρονται περισσότερο για την σπάνια επίσκεψη του χιονιά.

Δεν έλειψαν βέβαια και τα μικροπροβλήματα τόσο στο νησί των Φαιάκων όσο στα υπόλοιπα Ιόνια νησιά.Η μία ελληνική πόλη μετά την άλλη παραδίνεται από το μεσημέρι της Πέμπτης στον χιονιά:

Σε λευκό τοπίο ξύπνησαν και οι Θεσσαλονικείς, με το χιόνι ακόμη και μέσα στην πόλη να αγγίζει τοπικά τους 20 πόντους!

Ταλαιπωρία για πολλούς επιβάτες στο αεροδρομιο «Μακεδονία»

Δέκα πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο “Μακεδονία” δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω της χαμηλής νέφωσης και της χιονόπτωσης, που επικρατεί από χθες το βράδυ.

Οι πτήσεις από Αθήνα και Ηράκλειο που δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο επέστρεψαν πίσω, ενώ δύο πτήσεις προσγειώθηκαν σε Τιμισοάρα και Σόφια.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα υπάρχουν καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου στο thestival.gr, αποχιονιστικά βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να καθαρίσουν το αεροδρόμιο από το χιόνι.

Συνολικά 11 πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο “Μακεδονία” δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω της χαμηλής νέφωσης, που επικρατεί από χθες, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Οι πτήσεις ήταν από Λάρνακα, Αθήνα, από Ηράκλειο, Άμστερνταμ και από Λονδίνο.

Σε μία από αυτές, την πτήση της Ryanair με 201 επιβάτες από Λονδίνο, το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία.

«Μας πέταξαν στο αεροδρόμιο. Μας είπαν στην αρχή να μην βγούμε από το αεροσκάφος, μετά να βγούμε. Δεν έχουμε καμία ακριβή υπεύθυνη ενημέρωση.

Στις προσπάθειες που κάναμε να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία, τα περισσότερα τηλέφωνα δεν λειτουργούσαν. Κάποια στιγμή μας απάντησαν ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα, παρά μόνο αν έχουν χαθεί ταξιδιωτικά έγγραφα», κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ένας από τους επιβάτες, ο κ. Καλαμάρας.