• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε ισχύ από σήμερα νέα περιοριστικά μέτρα για εκατομμύρια Έλληνες – Κλείνουν μετά τις 12 περίπτερα και μίνι μάρκετ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ισχύ από σήμερα νέα περιοριστικά μέτρα για εκατομμύρια Έλληνες – Κλείνουν μετά τις 12 περίπτερα και μίνι μάρκετ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μία απόφαση η οποία έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα λιανικής πώλησης καθημερινά από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί στην Αττική με το μέτρο να τίθεται σε ισχύ από τα ξημερώματα του Σαββάτου έως τις 4 Οκτώβρη, όπως ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, στο μέτρο για τα κλειστά καταστήματα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας κορονοϊού συγκαταλέγονται περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες, ενώ εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων.


Το μέτρο θα εφαρμοστεί στην Αττική και στις περιφέρειες ειδικών περιοριστικών μέτρων, όπως η Ημαθία, το Κιλκίς, η Πέλλα, η Μύκονος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος. Στις περιοχές ειδικών περιοριστικών μέτρων και στις περιοχές που βρίσκονται σε επιδημιολογική επιτήρηση επιτρέπεται το take away, drive through και delivery για εστιατόρια με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι συγκεκριμένο θα τεθεί σε εφαρμογή 5:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου 26/9/2020 έως τις 4 Οκτωβρίου.

Επίσης, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές ειδικών περιοριστικών μέτρων και επιδημιολογικής επιτήρησης που κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, από το Σάββατο θα μπορούν να λειτουργούν από τις πέντε τα ξημερώματα.

Εξάλλου, σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων μπαίνουν πλέον και τα Τρίκαλα. Απαγορεύεται κάθε είδους εκδήλωση, συνάθροιση άνω των εννέα ατόμων και τέσσερα άτομα ανά τραπέζι στα εστιατόρια.

(φωτο:photo screenshot)