• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε απόλυτη απομόνωση ο Εχίνος Ξάνθης – Έκδηλη ανησυχία για τα 93 κρούσματα

Σε απόλυτη απομόνωση ο Εχίνος Ξάνθης – Έκδηλη ανησυχία για τα 93 κρούσματα

Ενθαρρυντικό θεωρείται το γεγονός πως και τα 189 δείγματα που λήφθηκαν από κατοίκους στο Αγίασμα Ροδόπης είναι αρνητικά, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα και για άλλα 74 δείγματα που λήφθησαν χθες.

Ο δήμος του Ιάσμου και προμηθεύει με τρόφιμα τους κατοίκους καθώς διανύουν την τρίτη ημέρα καραντίνας, η οποία θα ισχύει ως τις 23 Ιουνίου.

Σημειώνεται πως σε καραντίνα για μία εβδομάδα τέθηκε η κοινότητα Εχίνου στο δήμο Μύκης Ξάνθης μετά την αύξηση των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό.

Οι εκτεταμένοι έλεγχοι από τα κλιμάκια της Γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν στην περιοχή και τις επόμενες ημέρες, καθώς ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμη.

Η πορεία του ιού στην Θράκη
Σύμφωνα με τις επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ, από τις 4 Μαΐου που απελευθερώθηκαν οι μετακινήσεις έως και τις 31 Μαΐου δηλώθηκαν στην Ελλάδα 299 κρούσματα.

Από την 1η Ιουνίου έως και χθες, 17/6, έχουν δηλωθεί συνολικά 289 θετικά στον Sars-CoV-2 περιστατικά, δηλαδή λίγο λιγότερα συγκριτικά με του Μαΐου, και ενώ υπολείπονται ακόμη 13 ημέρες – μαζί με τη σημερινή που δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί τα επίσημα στοιχεία – μέχρι ο μήνας να τελειώσει.

Όπως ανέφερε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωση, στην κοινότητα Εχίνου έχουν καταγραφεί 73 νέα κρούσματα από τις 11 Ιουνίου.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ανακοινώθηκε πως καταγράφηκαν 97 περιστατικά σε τέσσερις ημέρες, τα 29 προέρχονταν από οργανωμένους μαζικούς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Συνεπώς, η Ξάνθη έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 κρούσματα από τις αρχές του μήνα, καθώς και από τις καθημερινές ανακοινώσεις γινόταν γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων προέρχονταν από την ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια ώρα ο δείκτης μεταδοτικότητας “R” είναι στο 0,20, δηλαδή απέχει πολύ από το 1 που είναι το όριο ανησυχίας και επιβολής μέτρων. Η χώρα μας εξακολουθεί να «φιγουράρει» στις χώρες με αργό ρυθμό καταγραφής κρουσμάτων και θανάτων κορωνοϊού.

Συνάντηση Κικίλια- Τσιόδρα- Χαρδαλιά
Για την κατάσταση της Θράκης αλλά και για τον τουρισμό συζήτησαν χτες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων κατά της πανδημίας Σωτήρης Τσιόδρας, οι οποίοι είχαν συνάντηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπουργός, υφυπουργός και επικεφαλής συζήτησαν για την αναζωπύρωση κρουσμάτων σε περιοχές της Θράκης αλλά και για τη περαιτέρω θωράκιση της χώρας λόγω επανέναρξης του τουρισμού.

(in.gr – φωτο:screenshot)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •