• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σαρώνει η κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Σε κλοιό χιονιά Εύβοια και Βοιωτία – Εγκλωβίστηκαν φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαρώνει η κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Σε κλοιό χιονιά Εύβοια και Βοιωτία – Εγκλωβίστηκαν φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Πυκνές είναι οι χιονοπτώσεις σε Εύβοια, Μαγνησία και περιοχές της Βοιωτίας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ζηνοβία», με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας και τις χιονοπτώσεις να καταγράφονται στα ορεινά και ημιορεινά, σε Πάρνηθα, Εύβοια και Πήλιο. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες, με τα χιόνια να γίνονται αισθητά και στα βόρεια τμήματα του νομού Αττικής από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Χιόνια έπεσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στις κορυφές των βουνών της Εύβοιας. Συγκεκριμένα, τα ορεινά της Σέττας έχουν ντυθεί στα λευκά.

Χιονίζει και στον κεντρικό δρόμο Χαλκίδας Αιδηψού από τον Παγώντα προς τον Άγιο, όπου οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πυκνή χιονόπτωση παρατηρείται στο δρόμο Μετοχίου Βίταλου στη Νότια Εύβοια και στην Κεντρική Εύβοια στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων από την Στενή και πάνω.

Λευκή εισβολή στη Στενή Εύβοιας

Xιονόπτωση σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στο Πήλιο. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει και τη Μαγνησία, αφού χιονίζει σχεδόν σε όλο το Πήλιο, από την Πορταριά μέχρι και την ανατολική πλευρά του όρους.

Περιπέτεια για φοιτητές στη Νότια Εύβοια

Λεωφορείο με φοιτητές από την Γεωπονική Αθηνών εγκλωβίστηκε στη Νότια Εύβοια. Ύστερα από κλήση στην Πυροσβεστική, το λεωφορείο ξεκίνησε σιγά – σιγά να κινείται, προς την Κύμη, αφού τοποθετήθηκαν στο όχημα αντιολισθητικές αλυσίδες. Στο σημείο βρίσκονται και εκχιονιστικα που βοηθούν στην κίνηση του οχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, μέσα στο όχημα επιβαίνουν 53 άτομα τα οποία είχαν πάει για πεζοπορία στην περιοχή Βρωμονέρα στη Νότια Εύβοια. Στην επιστροφή όμως, στον δρόμο Μετοχίου Βίταλου τους έπιασε χιονόπτωση με αποτέλεσμα το λεωφορείο να εκτραπεί της πορείας του και να πέσει σε χαντάκι, ενώ ακριβώς από κάτω είναι γκρεμός.

Δεν υπάρχουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τραυματίες.

Aπαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στις περιοχές:

ΠΕΛΛΑ: Επ. Ο. Άρνισσας-Χιονοδρομικού Κέντρου «Βόρας», από το 17ο χλμ. έως Χιονοδρομικό Κέντρο.
ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Επ.Ο. Καστοριάς – Φλώρινας από 25ο έως 28ο χλμ., (μέσω Βιτσίου).
ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Επ.Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 18ο έως 30ο χλμ., (μέσω Βιτσίου).

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας, λόγω πιθανής χιονόπτωσης ή παγετού.

(Protothema – φωτο:eurokinissi)