Ρεζίλι: Τουρίστες διένυσαν τόσα χιλιόμετρα και βρήκαν την Ακρόπολη κλειστή λόγω… απεργίας

Αντιμέτωποι με κλειστές πόρτες βρέθηκαν οι τουρίστες που προσπάθησαν να επισκεφθούν την Ακρόπολη και άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν πλήρη κατάλογο μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με την ΕΤΑΔ.

Συγκεντρώσεις έξω από την Ακρόπολη και τον Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με αποτέλεσμα να είναι κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία.

Αρκετοί τουρίστες που επιχείρησαν να επισκεφθούν την Ακρόπολη βρέθηκαν μπροστά σε κλειστές πόρτες, κάποιοι προσπάθησαν να φωτογραφηθούν με το μνημείο από μακριά, ενώ οι εργαζόμενοι μοίρασαν φυλλάδια με τα αιτήματά τους.

Οι υπάλληλοι στο ΥΠΠΟΑ ζητούν πλήρη κατάλογο μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με την ΕΤΑΔ και δημοσιοποίηση των όρων παραχώρησης, ενώ βασικό τους αίτημα είναι η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και η θεσμική κατοχύρωση άρσης οποιασδήποτε παραχώρησης και διαχείρισης.

Διαμαρτυρία μπροστά στον Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) στη Βόρεια Ελλάδα, κρατώντας πανό με το σύνθημα «δεν πωλείται», όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Λόγω 24ωρης απεργίας σήμερα είναι κλειστές οι πόρτες σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων στο ΥΠΠΟΑ Βορείου Ελλάδο, που συμμετέχουν στην απεργία του κλάδου, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση μεταβιβάζει μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ΑΕ και ζητούν διευκρινίσεις.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu