• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πυρκαγιά στο Μάτι: Από τo απόγευμα της Δευτέρας είχε ενημερώσει το Λιμενικό για νεκρούς

Πυρκαγιά στο Μάτι: Από τo απόγευμα της Δευτέρας είχε ενημερώσει το Λιμενικό για νεκρούς

Σύμφωνα με σήμα που εστάλη στο Θάλαμο Επιχειρήσεων από το λιμεναρχείο Ραφήνας στις 19:08 το μοιραίο απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 23 Ιουλίου έγινε γνωστό για συνεχείς ροές διασωθέντων και πεθαμένων

από το Μάτι. Δηλαδή 4,5 ώρες πριν τη σύσκεψη στο συντονιστικό της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι με την παρουσία του πρωθυπουργού, το Λιμενικό είχε ενημερώσει για σορούς που είχαν εντοπιστεί έξω από το λιμάνι της Ραφήνας και το Ναυτικό Όμιλο στο Μάτι.

Στο σήμα αναφέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ότι τη συγκεκριμένη ώρα «πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων από την περιοχή έξωθεν λιμένα Ραφήνας και Ν.Ο. Μάτι Αττικής καθώς και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής».

Και υπάρχει και συνέχεια καθώς από επόμενο σήμα προκύπτει ότι στις 22:30 (μία ώρα πριν από τη σύσκεψη) της Δευτέρας ότι ενημερώθηκαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο ΓΓ Λιμενικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπιρίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σταμάτης Ράπτης και ο β΄ υπαρχηγός Αθανάσιος Ντούνης καθώς την ώρα αυτή έφτασαν στο λιμεναρχείο Ραφήνας.