• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ψυχολογική στήριξη σε παιδιά πυρόπληκτων από το «Μαζί για το Παιδί»

Ψυχολογική στήριξη σε παιδιά πυρόπληκτων από το «Μαζί για το Παιδί»

Η οργάνωση παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης σε παιδιά και οικογένειες που βρέθηκαν στο επίκεντρο των καταστροφικών πυρκαγιών – Η στήριξη παρέχεται είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης.

Δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και συμβουλευτικής καθοδήγησης προσφέρουν ειδικοί ψυχικής υγείας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» σε παιδιά και οικογένειες που έπεσαν θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, «οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών άφησαν πίσω τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τον τραυματισμό ή την απώλεια αγαπημένων προσώπων, σπιτιών και υπαρχόντων, όπως και εκείνους που βίωσαν το σοκ χωρίς όμως σοβαρές συνέπειες. Η κατάσταση αυτή απαιτεί τόσο την φροντίδα για την υλική υποστήριξη των ανθρώπων αυτών όσο και την ψυχική υποστήριξη από τον κύκλο των οικείων ή και από κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας».

Συγκεκριμένα, για ψυχολογική υποστήριξη επικοινωνήστε με:

-Την Συμβουλευτική Γραμμή του «Μαζί για το Παιδί» στο τηλέφωνο 115 25 , Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00-21.00 για παροχή ψυχολογικής στήριξης μέσω τηλεφώνου ή online σε παιδιά, εφήβους και γονείς.

-Παράλληλα, ψυχολόγοι και σύμβουλοι ψυχικής υγείας είναι διαθέσιμοι να υποδεχτούν δια ζώσης και να ακούσουν γονείς και παιδιά που βίωσαν από κοντά ή πιο μακριά το σοκ των πυρκαγιών και θέλουν να μιλήσουν ή να αναζητήσουν ψυχική υποστήριξη.

-Την Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης της « Μέριμνας» για γονείς, συγγενείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, που είτε στηρίζουν παιδιά που έχουν χάσει συγγενείς ή φίλους τους, είτε οικογένειες που θρηνούν την απώλεια παιδιού.

Συγκεκριμένα:
Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης, τηλέφωνο 210 64 63 622, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 16:00
Παρέχει δια ζώσης Ψυχολογική Στήριξη στις οικογένειες με παιδιά ή εφήβους, που έχασαν αγαπημένο τους άτομο, κατόπιν ραντεβού ( στο 210 64 63 622), στα γραφεία της «Μέριμνας», Παπανικολή 2Α Χαλάνδρι.