Ψηφιακή ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Εκεί θα επεκταθεί από 1/1/23

Φέρνουν τα πάνω κάτω στην εργασία ο Χατζηδάκης και η παρέα του...

Πληθαίνουν οι κλάδοι και επιχειρήσεις που θα εντάξουν την ψηφιακή κάρτα εργασίας με την τεχνολογία γεωεντοπισμού στην καθημερινότητά τους.

Στις ασφαλιστικές εταιρείες, τις εταιρείες σεκιούριτι και τη βιομηχανία, επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας, από το 2023 όπως σημείωσε η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, μιλώντας στην, πρόσφατη, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας», που πραγματοποίησε η Επιτροπή Μελών HR Talents του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

   Η Άννα Στρατινάκη, αφού επισήμανε ότι η αγορά αγκάλιασε την ψηφιακή κάρτα παρά τις “παιδικές ασθένειες” που υπήρξαν κατά το πρώτο διάστημα εφαρμογής της, ανέφερε ότι το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιανουάριο στις ασφαλιστικές εταιρείες και τις εταιρείες σεκιούριτι και σε επόμενο χρόνο στη βιομηχανία.

   «Μέσα από έναν επιχειρησιακό διάλογο θα επιδιώξουμε να διευκολύνουμε τους κλάδους αυτούς στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας, καθώς και να προσεγγίσουμε ζητήματα που θα ανακύψουν από τα διαφορετικά χαρακτηριστικά τους στον χώρο της εργασίας», σημείωσε, για να προσθέσει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσει καμπάνια ενημέρωσης με τους επαγγελματικούς φορείς, τα επιμελητήρια και τους κοινωνικούς εταίρους για την επίλυση των όποιων προβλημάτων.

   Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, τοποθετούμενος ως κεντρικός ομιλητής στη διαδικτυακή εκδήλωση, ανέλυσε σε βάθος το πώς θα εφαρμοστεί η ψηφιακή αυτή μεταρρύθμιση για την αγορά εργασίας, σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευχέρεια του χρόνου, ώστε να περάσουν ομαλά στο νέο καθεστώς, αφομοιώνοντας τις σημαντικές αλλαγές που προβλέπει.

   Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι «με την ψηφιακή κάρτα εργασίας δεν επήλθαν αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο. Το μόνο που άλλαξε ήταν η τεχνική- τεχνολογική αναβάθμιση μιας σειράς διαδικασιών, που μέχρι πρότινος υλοποιούνταν με περισσότερο παραδοσιακά μέσα».

(ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί