• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πόσα άτομα επιτρέπονται σε ΙΧ και ταξί μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Πόσα άτομα επιτρέπονται σε ΙΧ και ταξί μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Από χθες, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα.

Δείτε τι ισχύει σχετικά με τις μεταφορές και πόσα άτομα επιτρέπονται σε ΙΧ και ταξί, μετά και το νέο lockdown.

Το νέο, δεύτερο, lockdown έχει φέρει αλλαγές και στις μεταφορές. Από το Σάββατο 07/11/2020 που τέθηκε σε εφαρμογή το δεύτερο lockdown, έχουν αλλάξει και τα δεδομένα σχετικά με τις μεταφορές και τα άτομα που επιτρέπονται σε ΙΧ και ταξί.

Το επιτρεπτό όριο των ατόμων εντός των οχημάτων μειώνεται, καθώς στα ταξί και τ’ αυτοκίνητα επιτρέπεται ένας επιβάτης, δηλαδή ο οδηγός και ένα ακόμη άτομο. Εξαίρεση αποτελεί η μεταφορά ανθρώπου που εκτελείται για λόγους υγείας, για ιατρικούς λόγους.

Δηλαδή, σε αυτήν την περίπτωση επιτρέπεται ένα επιπλέον άτομο (δεύτερος επιβάτης).

Παράλληλα, ο περιορισμός του ενός επιβάτη δεν ισχύει και για την περίπτωση των γονέων με ανήλικα τέκνα. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές για τη μετάβασή τους στο σχολείο. Επιτρέπεται δηλαδή να μετακινηθούν έως και 4 άτομα, πάντα με χρήση μάσκας, αλλά και με σχετική δήλωση από τον διευθυντή του σχολείου.

Η εν λόγω εξαίρεση αφορά και τους εκπαιδευτικούς στις ίδιες περιοχές, δηλαδή τις μη αστικές, που εξυπηρετούνται είτε με ταξί ή με όχημα ενός εκ των 3 – 4 εκπαιδευτικών, επίσης με σχετική δήλωση από τον διευθυντή του σχολείου.

(newsit – φωτο:eurokinissi)