Πώς αντιμετωπίστηκαν μεγάλα προβλήματα, της Αθήνας παρουσίασε ο…Γ.Καμίνης

Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε η Αθήνα τα τελευταία χρόνια και ο τρόπος με τον οποίο τα διαχειρίστηκε η δημοτική Αρχή,

αναφέρθηκε εκτενώς ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στην ομιλία του, στην ετήσια συνάντηση City Lab, στο Ντιτρόιτ, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 50 δήμαρχοι από όλον τον κόσμο και διοργανώνεται από την οργάνωση Bloomberg Philanthropies, το περιοδικό The Atlantic και το Aspen Institute.

«Το 2011 αναλάβαμε μία πόλη ανήμπορη να ανταποκριθεί στις βασικές της ανάγκες. Δεν ήταν μόνο η οικονομική κρίση που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, αλλά η κοινωνική, η πολιτική και η κρίση αξιών. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μία πραγματική καταιγίδα, την οποία δεν γινόταν να αντιμετωπίσουμε αν δεν κυβερνούσαμε μαζί με τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Για το προσφυγικό, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε: «Τα καταφέραμε φέρνοντας την κοινωνία των πολιτών, φιλανθρωπικές οργανώσεις, δωρητές, μαζί με διεθνείς οργανισμούς, όπως τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργώντας, με πρωτοβουλία δική μας, τις «Πόλεις Αλληλεγγύης»».

Επίσης, μίλησε για την πρωτοβουλία του να δημιουργηθεί ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Athens Partnership», μέσω του οποίου -όπως είπε- η Αθήνα μπόρεσε να αξιοποιήσει τη δωρεά των 10 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, «γρήγορα, αποτελεσματικά και με διαφάνεια».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Καμίνης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο του Ντιτρόιτ, Mike Duggan, με τον οποίο συζήτησαν τις στρατηγικές και πρακτικές που ακολουθούν, προκειμένου οι πόλεις τους να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις και να διεκδικούν να γίνουν κέντρα κοινωνικής ή τεχνολογικής καινοτομίας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...