Πορεία για την Μακεδονία: Όλα όσα έγιναν εχθές στην Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Εχθές στην Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για την Μακεδονία και μετά πορεία.

Στην συγκέντρωση μίλησε ο κ.Τζιτζικώστας αλλά και οι διοργανωτές. Η πορεία αποφασίστηκε να γίνει από τους πολίτες, οι οποίοι βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (ΥΜΑΘ). Οι πολίτες με συνθήματα, έδειξαν την δυσαρέσκειά τους, για την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι διαδηλωτές με αναμμένους πυρσούς, κινήθηκαν προς την Εγνατία και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τους περίμεναν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Το πλήθος ήταν μεγάλο, ενώ η αστυνομία δεν γνώριζε προς τα πού θα πάνε οι διαδηλωτές, καθώς δεν ακολούθησαν συγκεκριμένη πορεία αφού όπως φαίνεται, αυτοσχεδίασαν.

Έπειτα οι διαδηλωτές, κινήθηκαν στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου υπήρχε έντονη η παρουσία των ΜΑΤ.

Στην συνέχεια, οι πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία, άλλαξαν και πάλι πορεία και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που βρίσκεται το Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Κάποια άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έφυγαν από την πορεία και πέταξαν μπογιές στο Μνημείο, αυτή η κίνηση προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος έγραψε:

Η Νέα Δημοκρατία έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες.
Να καταδικάσει άμεσα την βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη από τους φασίστες.
Να σταματήσει να τους προσφέρει πολιτική κάλυψη και νομιμοποίηση.

Συνεχίζουμε με την πορεία:

Μετά από το γεγονός της βεβήλωσης του Μνημείου, οι διαδηλωτές κινήθηκαν επί της Λεωφόρου Νίκης (παραλία) και κινήθηκαν προς το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σημείωση

Κάποια άτομα έφυγαν από την πορεία και κατευθύνθηκαν στην Ροτόντα (Καμάρα) και κυνήγησαν αντιεξουσιαστές.

Τέλος, οι διαδηλωτές αποφάσισαν να επιστρέψουν συντεταγμένα στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, διότι άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου περίμεναν στα γύρω στενά και ήταν έτοιμα να βιαιοπραγήσουν κατά αυτών που είχαν την Ελληνική σημαία μαζί τους.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu