• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Πονοκέφαλος» η ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων – Σήμερα οι οριστικές αποφάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πονοκέφαλος» η ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων – Σήμερα οι οριστικές αποφάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μάσκα θα είναι όλα τα παιδιά στους εσωτερικούς χώρους.

Φουντώνουν τα σενάρια που κάνουν λόγο ακόμη και για παράταση πέραν της μίας βδομάδας του ανοίγματος των σχολείων.

Αιτία αποτελεί η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, που ναι μεν παρατηρούνται μετά από εξίσου ραγδαία αύξηση των τεστ που γίνονται, ωστόσο αυτό δεν εφησυχάζει τους ειδικούς.

Στις 16:00 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη επανεκκίνησης των εκπαιδευτικών δομών για το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Επομένως το αργότερο το απόγευμα σήμερα θα έχει γίνει γνωστή η τελική ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων μετά και τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία.

Πάντως οι επιδημιολόγοι δεν αρέσκονται ούτε στην καθυστέρηση μίας βδομάδας, από 7 δηλαδή Σεπτεμβρίου στις 14.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του καθηγητή Χαράλαμπου Γώγου στον ΣΚΑΙ:

«Αν χρειαστεί να τροποποιηθεί η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, που έχει ορίσει για τις 7 Σεπτεμβρίου, θα πράξουμε αναλόγως. Η 7η Σεπτεμβρίου είναι κοντινή ημερομηνία με τη 14η Σεπτεμβρίου».

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο θα φορούν μάσκα εντός των σχολικών αιθουσών, ενώ όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες, μετά από σφοδρές αντιδράσεις, οι μάσκες θα διανέμονται δωρεάν από το Υπουργείο Παιδείας στους μαθητές.

(φωτο:screenshot)