Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για αυτές τις περιοχές

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για την Π.Ε. Ηρακλείου και Π.Ε. Λασιθίου στην Κρήτη, είναι κατηγορίας κινδύνου 4 δηλαδή πολύ υψηλός κίνδυνος.

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας στις ανωτέρω περιοχές έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας που προβλέπεται στο σχεδιασμό μας για την λήψη επιπλέον μέτρων, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

      Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης καλεί τους πολίτες να ενημερωθούν για τις τοποθεσίες όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων όπως αυτές έχουν ορισθεί με σχετικές αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.crete.gov.gr/chartes-politikis-prostasias/). Επίσης παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις, να ενημερώνονται μόνο από επίσημες πηγές και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών δεδομένου όπως τονίζεται από τους αρμόδιους ότι: «Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλλουμε στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας μας, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας. Δείτε οδηγίες προστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

(απεμπε – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί