• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ποιοι ζητάνε προσωρινό άνοιγμα των συνοριακών σταθμών με την Τουρκία στη Θράκη;

Ποιοι ζητάνε προσωρινό άνοιγμα των συνοριακών σταθμών με την Τουρκία στη Θράκη;

Εν μέσω πανδημίας και απειλών από την Τουρκία.

Την άμεση εξασφάλιση της αναγκαίας υποδομής σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα, ώστε ν’ ανοίξουν οι συνοριακοί σταθμοί Νυμφαίας, Εξοχής και Ορμενίου ζητά ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης.

Η πρόταση έρχεται σε συνδυασμό με την πρόταση του υφυπουργού Εσωτερικών Θόδωρου Καράογλου, για την λειτουργία τεσσάρων άλλων συνοριακών σταθμών (Κρυσταλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα και Κήπων) στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε σχετική επιστολή προς τον κ. Καράογλου και τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο Σύνδεσμος τονίζει ότι οι συγκεκριμένοι τρεις συνοριακοί σταθμοί «είναι κομβικής σημασίας και βασικές πύλες εισόδου για τον οδικό τουρισμό της Θράκης από τις Βαλκανικές χώρες. Ειδικά οι συνοριακοί σταθμοί της Νυμφαίας (Ροδόπης) και Ορμενίου (Εβρου), εξυπηρετούν το συντριπτικό ποσοστό των Βαλκάνιων τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας».

Τέλος, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «σε περίπτωση που οι παραπάνω πύλες εισόδου μείνουν κλειστές, τότε είναι δεδομένο ότι θα καταρρεύσει κάθε προσπάθεια προσέλκυσης οδικών τουριστών το φετινό καλοκαίρι και ανάκτησης, έστω κάποιου μικρού ποσοστού οδικών αφίξεων στην περιοχή μας», συμπληρώνοντας ότι «η προτεινόμενη εναλλακτική διαδρομή από τον Προμαχώνα, είναι κατά 140 χλμ μακρύτερη και αυξάνει τη διάρκεια και το κόστος του ταξιδιού, αποτελώντας ένα βασικό αντικίνητρο για επίσκεψη στην περιοχή».

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)