Ποιοί και γιατί θέλουν χάος;;; Δολιοφθορά-μυστήριο ερευνά η ΕΥΠ, vid

«Όποιος πήγε εκεί ήξερε πού πρέπει να σπάσει και τι να καταστρέψει. Δεν υπήρξε κάποια κλοπή».

Σε μία χώρα που -από ότι φαίνεται- είναι τόσο εύκολο κάποιος με δόλο να προκαλέσει χάος στις υποδομές, συνέβη κάτι που παρολίγο να έχει τραγικές συνέπειες.

Ο λόγος για μία δολιοφθορά-μυστήριο που έλαβε χώρα με το που έπεσε το φως της ημέρας τη Δευτέρα σε κρίσιμη εγκατάσταση του ΟΣΕ, περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από τον σιδηροδρομικό σταθμό των Αχαρνών.

Οι δράστες (δύσκολα να ενήργησε αυτοβούλως μόνο ένα άτομο) κινήθηκαν στο σημείο όπου υπάρχει ένα μεγάλο φρεάτιο, φραγμένο με μία βαριά τσιμεντένια πλάκα.

Αφού την έσπασαν χρησιμοποιώντας βαριοπούλα, οι δολιοφθορείς έριξαν εύφλεκτο υλικό, βάζοντας φωτιά και καταστρέφοντας τα καλώδια των οπτικών ινών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «τυφλωθούν» οι σταθμάρχες από την Αθήνα μέχρι το ύψος της Φθιώτιδας μη έχοντας καμία εικόνα για το που κινούνται τα τρένα!

Η επικοινωνία και η διασταύρωση των τοποθεσιών των συρμών γινόταν είτε μέσω ασυρμάτου είτε κινητών τηλεφώνων!! Όλες οι οθόνες που απεικόνιζαν την ακριβή θέση των τρένων μαύρισαν!

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των δολιοφθορέων ενεπλάκη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, και η ΕΥΠ, καθώς δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη απόπειρα κλοπής μερικών καλωδίων χαλκού.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως οι δράστες χτύπησαν στοχευμένα, καθώς το σημείο εκείνο «δεν βγάζει μάτι». Μοναδικός τους στόχος ήταν να «τυφλώσουν» το σύστημα και να θέσουν αυτομάτως σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων.

Πρόκειται για μία πολύ κομβική εγκατάσταση για την εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου:

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί