Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι για την προεδρία του ΣτΕ

Tους Αθανάσιο Ράντο, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και Σπυριδούα Χρυσικοπούλου φαίνεται πως προκρίνει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

για την πλήρωση της θέσης του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική λίστα που διαβίβασε στην Βουλή το υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου η Διάσκεψη να ακροαστεί τους υποψηφίους και να εκφράσει γνώμη περιελάμβανε τα ονόματα των νυν αντιπροέδρων του ΣτΕ: Αθανάσιο Ράντο, Αϊρίν -Έβελυν- Μικέλα- Μαίρη Σαρπ, Μαρία Καραμανώφ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Ιωάννη Γράβαρη και -Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Να σημειωθεί ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από το υπουργικό συμβούλιο ενώ αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους νέους αντιπροέδρους του ΣτΕ.

Σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό, η Διάσκεψη των Προέδρων, θα εκφράσει γνώμη για την πλήρωση των δύο θέσεων Αντιπροέδρων του ΣτΕ μετά από την ακρόαση Α) την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018, των Συμβούλων Επικρατείας, κ. Δημητρίου Σκαλτσούνη, κ. Παναγιώτη Ευστρατίου, κυρίας Ευαγγελίας Νίκα και κυρίας Παναγιώτας Καρλή, και Β) την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, των Συμβούλων Επικρατείας, κ. Κωνσταντίνου Κουσούλη, κ. Κωνσταντίνου Πισπιρίγκου, κ. Δημητρίου Μακρή και κ. Μιχαήλ Πικραμένου, κατόπιν της προεπιλογής τους από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu