ΠΝΟ: Απεργία στις 3 Σεπτεμβρίου

Στα λιμάνια της χώρας θα παραμείνουν αγκυροβολημένα τα πλοία της ακτοπλοΐας τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

 

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα η Ναυτική Ομοσπονδία, προχώρησε στην κήρυξη της απεργιακής κινητοποίησης, κρατώντας δεμένα τα πλοία, για τη χθεσινή αποτυχημένη, όπως τη χαρακτηρίζει, έκβαση της συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ ΠΝΟ και Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για την ανανέωση για το 2018.

Πρόκειται για μία πρώτη κίνηση αντίδρασης από πλευράς ΠΝΟ, η οποία, ωστόσο, “έχοντας πάντα στο μυαλό της και κατανοώντας τις ανάγκες τού επιβατικού κοινού κατά την κορύφωση της θερινής περιόδου, αποφάσισε την κάθοδο σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων τη Δευτέρα 3 του Σεπτέμβρη 2018 και με προοπτική κλιμάκωσης”.

Πλοία: Επίθεση ΠΝΟ στους εφοπλιστές
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ κάνει λόγο για αποτυχία υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Ακτοπλοϊκών Επιβατηγών Πλοίων και της Συλλογικής Σύμβασης Μεσογειακών Επιβατηγών και Τουριστικών Πλοίων.

“Ο ΣΕΕΝ, ακολουθώντας αθέμιτη τακτική κωλυσιεργίας και αρνούμενος να χορηγήσει αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών στις παραπάνω Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για επτά συνεχόμενα χρόνια, δήλωσε στην Ομοσπονδία ανερυθρίαστα ότι τα μέλη του… αδυνατούν να χορηγήσουν την οποιαδήποτε αύξηση, εμμένοντας στις στείρες διαπραγματευτικές τους θέσεις και οδηγώντας την όλη διαπραγματευτική διαδικασία, με αποκλειστική υπαιτιότητά τους, σε αδιέξοδο” αναφέρει η Ομοσπονδία.

Στόχος της κινητοποίησης, τονίζει η ΠΝΟ, είναι η “ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το τρέχον έτος με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις για τους Έλληνες ναυτεργάτες” και καλεί τον ΣΕΕΝ να αλλάξει τη στάση του.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu