Πλημμύρισαν χωριά στο Στρυμωνικό: Κινδύνευσε μια έγκυος και ένα βρέφος 10 μηνών

Οι πυροσβέστες διέσωσαν συνολικά 28 άτομα - Πάνω από 200 οι επιχειρήσεις για απάντληση υδάτων - Δύσκολο το βράδυ και στη Χρυσούπολη Καβάλας Πολύ δύσκολο βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι τουλάχιστον δύο χωριών στον Στρυμωνικό κόλπο λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ορμητικών νερών που κατέβηκαν από τα Κερδύλια όρη.

 

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε στα χωριά Βρασνά και Σταυρός είναι ότι η πυροσβεστική μέσα στις περίπου δύο ώρες που διήρκησε η κακοκαιρία δέχθηκε πάνω από 200 κλήσεις για άντληση υδάτων ενώ χρειάστηκε να διασώσει συνολικά 28 άτομα.

 

Ανάμεσα στους διασωθέντες, μάλιστα, ήταν μια έγκυος γυναίκα και ένα βρέφος μόλις 10 μηνών που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών.

Τα νερά πλημμύρισαν και κατέστρεψαν σπίτια, αυτοκίνητα και ξενοδοχεία ενώ την κατάσταση επιδείνωνε και το σπάσιμο του τεχνητού φράγματος στην περιοχή.

Πυροσβεστικό Σώμα

Λόγω έντονης βροχόπτωσης κατά την διάρκεια της νύχτας στις περιοχές Σταυρού-Βρασνών (δ.Βόλβης) Θεσσαλονίκης η υπηρεσία μας μέχρις στιγμής έχει δεχτεί 200 κλήσεις που αφορούν παροχές βοηθείας και αντλήσεις υδάτων. Άμεσα έχουν κινητοποιήθηκαν 13 συνεργεία με 28 πυροσβέστες.

Δύσκολο ήταν το βράδυ και στην Χρυσούπολη Καβάλας καθώς η πυροσβεστική δέχθηκε 120 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων ενώ στην περιοχή βρέθηκαν 9 οχήματα με 18 πυροσβέστες.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...