• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πλεύρης: «Μας ενδιαφέρει να κερδίσει η Δικαιοσύνη και όχι η Δημοκρατία»

Πλεύρης: «Μας ενδιαφέρει να κερδίσει η Δικαιοσύνη και όχι η Δημοκρατία»

Προσήλθε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κώστας Πλεύρης προκειμένου να αιτηθεί την εξαίρεση του δικαστηρίου για τον εντολέα του.

Κατηγόρησε τους δικαστές ότι έχουν επηρεαστεί, κάνοντας λόγο για πολιτική δίκη και κατέληξε εξαιρώντας την εισαγγελέα της έδρας, να πει: «Δε μας νοιάζει να νικήσει η Δημοκρατία, όπως η πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Σακελλαρόπουλου, μας νοιάζει να κερδίσει η Δικαιοσύνη».

Να σημειωθεί ότι το αίτημα που κατέθεσε ο κ. Πλεύρης αφορά την εξαίρεση μόνο των δικαστών, όχι της εισαγγελέως και του αναπληρωτή της.

Δήλωσε ο κ. Πλεύρης είπε:

«Ερχόμενος στο δικαστήριο σας νόμιζα ότι έρχομαι σε δικαστήριο της γαλλικής επαναστάσεως με πλήθη έξω από τος αίθουσες, και αποδοκίμαζαν εκείνους που υπεράσπιζαν τους κατηγορουμένους. Ελπίζω το δικαστήριο σας να εξασφαλίζει την ακεραιότητα.

Ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη του. Δεν επιτρέπεται τα ΜΜΕ να αποκαλούν τον κατηγορούμενο ένοχο. Υπάρχει επηρεασμός του δικαστηρίου σας. Αυτός έχει γίνει από την πρόεδρο της δημοκρατίας, τα ΜΜΕ και τος τηλεοράσεις.