Πισοδέρι: Κηλίδες αίματος σε ελληνική σημαία από τραυματισμούς διαδηλωτών

Τα άγρια επεισόδια στο Πισοδέρι κράτησαν 4 ώρες και είχαν ως απολογισμό να τραυματιστούν 7 διαδηλωτές και 7 αστυνομικοί. "Αισθανόμαστε ότι μας βίασαν" λένε μεταξύ άλλων οργισμένοι... Τα άγρια επεισόδια στο Πισοδέρι που είχαν ως απολογισμό τον τραυματισμό 7 αστυνομικών και 7 διαδηλωτών, περιέγραψαν Γιαννιώτες που μετέβησαν το πρωί της Κυριακής στο Πισοδέρι, βιώνοντας τις άγριες συμπλοκές, την ώρα που στις Πρέσπες έπεφταν οι υπογραφές για το «Βόρεια Μακεδονία».

 

«Πήγαμε για να υπερασπίσουμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και βρεθήκαμε σε σκηνικό άγριου «πολέμου». Οι μάχες με τους αστυνομικούς ήταν σώμα με σώμα, με τις πλαστικές σφαίρες και τα χημικά να πέφτουν σαν βροχή, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Όλοι μας, ανάμεσά μας γυναίκες και μικρά παιδιά, να προσπαθούμε να μη χάσουμε την ανάσα μας » είπαν χαρακτηριστικά.

Αγανακτισμένοι έδειχναν τη σημαία που είχαν πάρει μαζί τους, με κηλίδες αίματος από τραυματισμένους διαδηλωτές. Σε ερώτηση σχετικά με τα συναισθήματά τους μετά το χθεσινό τους βίωμα, οι Γιαννιώτες διαδηλωτές υπογράμμισαν: «Ακόμη αδυνατούμε να πιστέψουμε πως φτάσαμε στο σημείο Ελληνες να επιτίθενται και να χτυπούν Ελληνες. Πέρα απο τη σωματική βία και την ταπείνωση, επιστρέψαμε στα Ιωάννινα κουβαλώντας μαζί μας το χειρότερο συναίσθημα, εκείνο του «βιασμού».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu