Σε βάρος του 21χρονου, ο οποίος έχει γερμανική υπηκοότητα, αλλά μένει στην Ελλάδα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτριας Πρωτοδικών Αχαΐας, με βάση το οποίο συνελήφθη από τους αστυνομικούς, όταν εμφανίστηκε για να καταθέσει υπέρ του 25χρονου κρατούμενου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ., ο κατηγορούμενος συνελήφθη για την πυρκαγιά που, στις 13-8-2025, κατέκαψε περιοχές του Δήμου Πατρέων και κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο, καθώς και εμπρησμό σε δασική έκταση από πρόθεση και κατά συναυτουργία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Ανακρίτρια Πρωτοδικών Αχαΐας.
Για την υπόθεση εξέδωσαν ανακοίνωση και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τού 25χρονου, οι οποίοι εκπροσωπούν στην παρούσα φάση και τον 21χρονο αλλοδαπό. Όπως αναφέρουν οι δικηγόροι, η σύλληψη του 25χρονου δημιουργεί εύλογες απορίες, για το πώς χαρακτηρίστηκε ως ύποπτος φυγής, καθώς «είναι νέος άνθρωπος που ουδέποτε επιχείρησε να διαφύγει και αντιθέτως εμφανίστηκε οικειοθελώς ενώπιον των Αρχών», ενώ από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί επανειλημμένα στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών και σήμερα προσήλθε αυτοβούλως έξω από το γραφείο της ανακρίτριας προκειμένου να καταθέσει.
Οι δικηγόροι, Θεοφάνης Χριστόπουλος και Παναγιώτης Καποτάς, στην κοινή δήλωση τους υπογραμμίζουν ότι ο 21χρονος προσήλθε στις 13 Αυγούστου αυτοβούλως στην Αστυνομία και δήλωσε οδηγός της μοτοσικλέτας, εξετάστηκε και αφέθηκε ελεύθερος και «δεν επιχείρησε ποτέ να αποφύγει τη Δικαιοσύνη· αντιθέτως, η σημερινή του παρουσία καταδεικνύει την εμπιστοσύνη του στις θεσμικές διαδικασίες και την πρόθεσή του να συμβάλει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».
Και σημειώνουν: «Η μεταβολή της ιδιότητάς του από μάρτυρα σε κατηγορούμενο τη στιγμή που βρισκόταν ήδη ενώπιον των Αρχών αναδεικνύει την ανάγκη για ιδιαίτερη προσοχή και νηφαλιότητα στη διερεύνηση της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη καλείται να σταθμίσει όλα τα πραγματικά δεδομένα με αμεροληψία, ώστε να αποδοθεί η αλήθεια».
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κάλας: «Στόχος να μπει η Ουκρανία στην Ε.Ε. μέχρι το 2030», vid
 - Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου οι αιτήσεις – Τα κριτήρια και οι ημερομηνίες πληρωμών
 - Κικίλιας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν μπορεί κανείς να κρυφτεί πίσω από καμία κομματική σημαία
 - Μεντβέντεφ: Αυτό είναι το θεμέλιο για τη μελλοντική νίκη της Ρωσίας, vid
 - Ν. Κορέα: Περίπου 10.000 Bορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται αναπτυγμένοι κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα
 - Βεντέτες-Προαναγγέλλει μέτρα για τα όπλα ο Χρυσοχοΐδης: «Παραείναι χαλαρή η νομοθεσία»
 - Χανιά: Θρήνος στην κηδεία της 56χρονης που έχασε τη ζωή της στα Βορίζια Ηρακλείου
 - Απεικόνισαν τον Ζελένσκι ως… «θύμα των ΗΠΑ», video
 - “Ανακαλύπτοντας το ελληνικό κρασί”: Στη Φλωρεντία το τέταρτο Greek Wine Day, με τη συμμετοχή 54 οινοποιείων
 - Τα μέτρα κατά της Ρωσίας κάνουν ζημιά και στον ελληνικό τουρισμό – Φόβοι για λουκέτα
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








