Πάτρα: Μάστιγα οι «κυνηγοί» μετάλλων

«Κυνηγοί» μετάλλων μπορεί να αφήσουν χωρίς νερό πυροσβεστικά οχήματα την κρίσιμη ώρα της μεγάλης μάχης με την φωτιά.

Όπως εξηγεί ο Διονύσης Πλέσσας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «ο δήμος προμήθευσε την Πυροσβεστική υπηρεσία με έτοιμα στόμια, ώστε στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει γίνει κλοπή, να τοποθετούν τα συγκεκριμένα και έτσι να γίνεται απρόσκοπτα η άντληση του νερού».
Όσον αφορά τη λειτουργικότητα των κρουνών, ο αντιδήμαρχος τονίζει ότι «έπειτα από τους ελέγχους που έχουν γίνει, είναι όλοι συντηρημένοι και επισκευασμένοι».

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει ο Διονύσης Πλέσσας, «τα βυτιοφόρα του δήμου και της ΔΕΥΑΠ βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία που υποδεικνύει η Πυροσβεστική κατά την διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς, ώστε να εφοδιάζουν με νερό τα πυροσβεστικά οχήματα».

Στο πλαίσιο πάντα των προληπτικών μέτρων, ο αντιδήμαρχος λέει ότι «επικαιροποιούνται κάθε χρόνο οι ανοικτοί χώροι συγκέντρωσης κατοίκων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που έχουν οριστεί στο κέντρο της πόλης, στα δημοτικά διαμερίσματα, στις τοπικές κοινότητες και στους οικισμούς».

Μάλιστα, όπως προσθέτει, «γίνονται συναντήσεις με τους προέδρους των διαμερισμάτων και των τοπικών κοινοτήτων, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και να ληφθούν αποφάσεις για νέα μέτρα πρόληψης».

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα άσκηση εκκένωσης της κοινότητας Άνω Καστρίτσι, μια περιοχή την οποία ο Διονύσης Πλέσσας την χαρακτηρίζει ως «νάρκη», κυρίως λόγω της ύπαρξης πυκνού πευκοδάσους, ενώ παράλληλα λαμβάνεται πάντα υπ όψιν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί μεγάλες πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή.
Στο μεταξύ, ο αντιδήμαρχος θέτει το θέμα ενίσχυσης του δήμου για την εκτέλεση εργασιών που αφορούν στην πρόληψη πυρκαγιών, λέγοντας ότι «δίνονται αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς την διασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων και προσωπικού», προσθέτοντας ότι «ως δήμος κάνουμε ότι μπορούμε στην κατεύθυνση της πρόληψης με εργασίες καθαρισμού, κυρίως σε δασύλλια, άλση, πάρκα, κοινόχρηστους και κατασκηνωτικούς χώρους κα».

ΑΜΕ ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu