• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πάτρα: Ήταν νεκρός για δύο ώρες στον χώρο εργασίας αλλά η επιχείρηση δεν σταμάτησε τη λειτουργία της στο όνομα του κέρδους! 6 SHARES

Πάτρα: Ήταν νεκρός για δύο ώρες στον χώρο εργασίας αλλά η επιχείρηση δεν σταμάτησε τη λειτουργία της στο όνομα του κέρδους! 6 SHARES

Σε μια απίστευτη καταγγελία για 56χρονο υπάλληλο του Σούπερ Μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην Πάτρα που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας προχωράει το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Όπως τονίζει «ενώ ο συνάδελφος ήταν νεκρός μέσα στο χώρο εργασίας του, για δύο περίπου ώρες η επιχείρηση δεν σταμάτησε την λειτουργία της στο όνομα του κέρδους»!

Να σημειωθεί ότι για τον θανάσιμο τραυματισμό του 56χρονου υπαλλήλου, ο οποίος σκοτώθηκε πέφτοντας από ύψος 3,5 μέτρων, όταν ενώ εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε οροφή δωματίων συντήρησης εμπορευμάτων, υποχώρησε η οροφή, συνελήφθη από την αστυνομία ο υπεύθυνος βάρδιας του σούπερ μάρκετ, μετά

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:

«Άλλος ένας εργάτης νεκρός στο βωμό του κέρδους.

Σήμερα (σ.σ χθες) το απόγευμα σε γνωστή αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ της πόλης μας, έχασε την ζωή του συνάδελφος γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο χώρο εργασίας του. Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την επιχείρηση, γιατί ενώ ο συνάδελφος ήταν νεκρός μέσα στο χώρο εργασίας του, για δύο περίπου ώρες η επιχείρηση δεν σταμάτησε την λειτουργία της στο όνομα του κέρδους.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί τώρα το υπουργείο εργασίας, να επανδρώσει με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό την επιθεώρηση εργασίας έτσι ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι και να αποφευχθούν όσο το δυνατόν τέτοια θλιβερά περιστατικά στους χώρους δουλειάς.

Ζητούμε να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν οι ευθύνες για το θάνατο του συναδέλφου. Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναδέλφου που έχασε την ζωή του για το μεροκάματο.»

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Σε ανκοίνωσή της η «ΑΒ Βασιλόπουλος» εκφράζει βαθιά οδύνη για την απώλεια της ζωής εργαζομένου της, την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, στο κατάστημα της Εθνικής Οδού Πατρών – Αθηνών, στην Πάτρα.

«Η οικογένεια της ΑΒ Βασιλόπουλος δηλώνει συγκλονισμένη και στέκεται δίπλα στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό σήμερα από τις 16.00 το απόγευμα, καθώς θα απευθύνουμε το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο μας συνάδελφο.»