• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πασχαλινή έξοδος: Καραβάνια ΙΧ εγκαταλείπουν την Αθήνα -Ταλαιπωρία στις εθνικές οδούς

Πασχαλινή έξοδος: Καραβάνια ΙΧ εγκαταλείπουν την Αθήνα -Ταλαιπωρία στις εθνικές οδούς

Η έξοδος για τις πασχαλινές διακοπές έχει κορυφωθεί και όσοι δεν κατάφεραν να φύγουν χθες ή σήμερα το πρωί περνούν μία ταλαιπωρία στο εθνικό οδικό δίκτυο καθώς παρατηρείται μποτιλιάρισμα και τα ΙΧ κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί τόσο στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, όσο και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας.

Παράλληλα ανάσχεση παρατηρείται στα διόδια της Ελευσίνας. Μάλιστα ενδεικτικό της αυξημένης κίνησης είναι πως ενώ στο σημείο λειτουργούν 25 ταμεία στα διόδια στο ρεύμα εξόδου για τη διευκόλυνση όσων των εκδρομέων του Πάσχα, η ταλαιπωρία είναι αναπόφευκτη.

Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Λαμίας
Αυξημένη, αλλά με σταθερή ροή είναι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, όπου παρατηρείται ανάσχεση περίπου 100 μέτρων στα διόδια Αφιδνών. Ωστόσο νωρίτερα οδηγοί για να φτάσουν στη Θήβα χρειάστηκαν 1.5 ώρα για να καταφέρουν διανύσουν 90 χιλιόμετρα.

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα αυτοκίνητα στο εθνικό οδικό δίκτυο
Την Μεγάλη Πέμπτη πάντως μέχρι τις 21:00 το βράδυ, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 133.592 αυτοκίνητα (78.356 από την Αθηνών- Κορίνθου και 55.236 από την Αθηνών – Λαμίας).

Η Τροχαία πάντως είναι επί ποδός και έχει θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα στο εθνικό οδικό δίκτυο για την έξοδο του Πάσχα.


Και στη Θεσσαλονίκη όμως οι εκδρομείς του Πάσχα αντιμετώπισαν προβλήματα από την αυξημένη κίνηση των οχημάτων στις εθνικές οδούς, στα ρεύματα εξόδου.

Συγκεκριμένα προβλήματα εντοπίζονται στην έξοδο προς ΠΑΘΕ και κατά διαστήματα στα διόδια των Μαλγάρων ανοίγουν οι μπάρες για ελεύθερη διέλευση προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία.

Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα είναι η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Εγκαταλείπουν την Αθήνα με ΚΤΕΛ, πλοία, τρένα και αεροπλάνα
Εκτός όμως από αυτούς που επέλεξαν να εγκαταλείψουν την Αθήνα με ΙΧ είναι οι εκδρομείς που αποφάσισαν να φύγει με ΚΤΕΛ, τρένο, πλοίο ή αεροπλάνο.

Με πληρότητα σχεδόν 100% αναχωρούν τα ΚΤΕΛ
Στα ΚΤΕΛ, ήδη από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και αύριο Μεγάλο Σάββατο έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια, καθώς σχεδόν όλα τα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητα που αγγίζει το 100%.

Και έκτακτες πτήσεις από το Ελευθέριος Βενιζέλος
Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έως και την Τετάρτη του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί 3.942 πτήσεις, παρουσιάζοντας διψήφια αύξηση σε σχέση με πέρσι.

Για σήμερα μόνο έχουν προγραμματιστεί 589 πτήσεις εκ των οποίων οι επτά είναι έκτακτες.
Για το Μεγάλο Σάββατο στο αεροδρόμιο της Αθήνας έχουν προγραμματιστεί 541 πτήσεις, οι 6 έκτακτες
Για την Κυριακή του Πάσχα 544 πτήσεις, οι 10 έκτακτες.
Τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια
Από το λιμάνι του Πειραιά είχαν προγραμματιστεί για σήμερα 19 δρομολόγια
Από το λιμάνι της Ραφήνας 9
Από το λιμάνι του Λαύριο 5.

Από την Μεγάλη Πέμπτη ήταν αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια
Πάντως η κίνηση στα λιμάνια είχε ξεκινήσει να αυξάνεται από την Μεγάλη Πέμπτη, με τους «τυχερούς» αδειούχους να σπεύδουν να κερδίσουν όλες τις ημέρες των πασχαλινών τους διακοπών.

Από Iefimerida ΦΩΤΟ: eurokinissi