• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παρέμβαση εισαγγελέα για το κορονοπάρτι του ΑΠΘ που ξεσήκωσε ασθενείς τριών νοσοκομείων

Παρέμβαση εισαγγελέα για το κορονοπάρτι του ΑΠΘ που ξεσήκωσε ασθενείς τριών νοσοκομείων

Εντολή για έρευνα, όσον αφορά στα κορονοπάρτι που στήθηκαν στον χώρο του ΑΠΘ τις νύχτες της 22ας και της 23ης Μαΐου, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με την καταγγελία ενός πολίτη, τα κορονοπάρτι, λόγω της δυνατής μουσικής, ενόχλησαν τους ασθενείς τριών νοσοκομείων που βρίσκονται περιμετρικά του Πανεπιστημίου, καθώς δεν μπορούσαν ούτε να κοιμηθούν.

Παράλληλα, οι νεαροί που συμμετείχαν σε αυτά δεν φορούσαν μάσκες, ούτε κρατούσαν αποστάσεις, παραβιάζοντας κάθε μέτρο προστασίας για την καταπολέμηση της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το GRTIMES, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διαπιστωθεί αν παραβιάστηκαν τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για την αποτροπή της διασποράς της COVID-19.

Η έρευνα ανατέθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, το οποίο ανέλαβε να εντοπίσει τους διοργανωτές, παίρνοντας παράλληλα εντολή να ενταθεί η αστυνόμευση προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοιες εικόνες.

Ο καταγγέλλων υποστήριξε ενώπιον της Εισαγγελίας ότι οι διωκτικές αρχές πρέπει να προστατεύσουν όλους όσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Γ. Γεννηματάς, ΑΧΕΠΑ και Άγιος Δημήτριος και ειδικά τους ασθενείς με κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ανάλογη εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και για ένα ακόμη κορονοπάρτι που είχε γίνει μπροστά στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, όταν πριν από περίπου έναν μήνα, εκατοντάδες άτομα, συγκεντρώθηκαν στο χώρο, με μουσική και DJ, αλλά χωρίς το παραμικρό μέτρο προστασίας.