Συγκεκριμένα, στην παραγγελία της διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης τονίζεται η ανάγκη «να ληφθούν μέτρα παντελούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη γέφυρα, εάν διαπιστωθεί η παραμικρή πιθανότητα κινδύνου κατάρρευσης της».
Συγκεκριμένα, ζητείται να διερευνηθεί:
1. εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά την πρόσφατη διαπίστωση ρωγμών στους τένοντες της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων διασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς χρήσεως της γέφυρας ακόμα και για οχήματα μικρότερα των 3,5 τόνων, γεγονός που παραγγέλλεται να διακριβωθεί με κάθε μέσο,
2. εάν συνεπεία των υπαρχόντων περιορισμών στη χρήση της γέφυρας διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) από εναλλακτικές διαδρομές, ιδίως στις περιπτώσεις που τα οχήματα αυτά διέρχονται από κατοικημένες περιοχές και
3. ποιες ενέργειες έχουν γίνει έως σήμερα για την αποκατάσταση του προβλήματος ασφαλούς κυκλοφορίας στην Γέφυρα Σερβίων και ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης επίλυσης του εν λόγω προβλήματος, (επισημαίνεται ότι συναφής ποινική δικογραφία σχηματίσθηκε και το έτος 2020).
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «συνέστησε ψυχραιμία», τονίζοντας ότι τα τελευταία δύο 24ωρα «έχει τοποθετηθεί ειδικός εξοπλισμός στο σημείο που οι τένοντες της γέφυρας παρουσιάζουν ρωγμές» προκειμένου οι επιστήμονες να παρακολουθούν σε επίπεδο ακόμη και χιλιοστών τη διεύρυνση των ρωγμών.
Σημείωσε δε, ότι «το αποτέλεσμα των μετρήσεων θα δείξει εάν θα προχωρήσουμε στην απόφαση της πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας» από το συγκεκριμένο σημείο.
Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης Ηλίας Τσιότσιας δήλωσε ότι αναμένει τις εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων και των υπηρεσιών της Περιφέρειας προκειμένου να εκδώσει ακόμη και εντός της ημέρας τα μέτρα τροχαίας που θα περιλαμβάνουν «την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας».
Να σημειώσουμε ότι εδώ και μερικές ημέρες έχει απαγορευθεί η διέλευση, από τη γέφυρα, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο: Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τις βεβαιώσεις σε δανειολήπτες
- Πίτερ Γκριν: Από ατύχημα με όπλο ο θάνατος του διάσημου ηθοποιού του «Pulp Fiction»
- Υπόθεση Έπσταϊν: Σε πολύ δύσκολη θέση ο Bill Gates, ακυρώνει ομιλία σε συνέδριο για την AI
- Δέκα επιπλέον αιωνόβιες ελιές στα πάρκα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
- Το πρώτο κατάστημα πώλησης ανθρωποειδών ρομπότ 7S στην Κίνα είναι γεγονός
- Η viral αντίδραση της Σακίρα μετά την περίεργη «εμφάνιση» του Piqué…σε συναυλία, vid
- Ο Πούτιν στηρίζει την Κούβα εν μέσω έντασης με τις ΗΠΑ
- Στα… F-35 στρέφεται η Γερμανία μετά το φιάσκο του νέου ευρωπαϊκού μαχητικού
- Ζελένσκι για συνομιλίες: «Η έκβαση δεν είναι επαρκής»
- Η αυτοκινητοβιομηχανία φοβάται απώλειες θέσεων εργασίας, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο
Κύρια Θέματα









